SŁODKIE
PONIEDZIAŁEK–SOBOTA 22–27.02
wspomnienie lata
POLSKIE
JABŁK A
-43%
1
99
3
Jabłka czerwone
pakowane
49
Opak. 800 g
(1 kg = 2,49)
klasa I
TARTA JABŁKOWA
SKŁADNIKI:
• szklanka mąki pszennej
DOBRE PLONY
• pół kostki masła
MLECZNA RZEKA
• 2 żółtka
• 1/4 szklanki cukru
pudru ALBONA
• łyżeczka proszku
do pieczenia ALBONA
• 4 jabłka ŚWIEŻE JESZ
• sok i skórka otarta z jednej cytryny
• cukier wanilinowy ALBONA
PRZEPIS:
-42%
3
99
Mandarynki
za kg
699 Cena
klasa I
ŚWIEŻE Z GRUNTU i
POWODÓW
BY WPAŚĆ DO ALDI
Składniki ciasta zagnieć w zwartą kulę i odstaw do schłodzenia
w lodówce na min. 30 min. W tym czasie umyj jabłka, usuń gniazda
nasienne i pokrój owoce w cienkie plasterki. Połącz z sokiem i skórką
cytryny oraz saszetką cukru waniliowego.
Schłodzone ciasto rozwałkuj. Okrągłą foremkę o średnicy 24 cm wyłóż
ciastem – zarówno dno, jak i jej brzegi. Ciasto ponakłuwaj widelcem
w kilku miejscach i piecz 15 min w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Na podpieczone ciasto wyłóż odsączone z soku plasterki jabłek i piecz
kolejne 30 min, aż owoce się lekko zarumienią.
Smacznego!
-43%
4
49
799
Cytryny
Cena za kg
klasa I
Oferta obowiązuje w podanym terminie lub do wyczerpania zapasów. Zastrzega się prawo do pomyłek i błędów w druku.
W takiej sytuacji ceny lub cechy towarów w gazetce/na stronie internetowej mogą być niezgodne z cenami i cechami oferowanymi w sklepach.
3