PONIEDZIAŁEK–SOBOTA 31.05–5.06
DELIKATNY
smak lata
AKSAMITNY KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE
• 2 pęczki białych szparagów
• 2 nieduże ziemniaki
• 1 mała biała cebula
• 1 łyżka masła
• 4 szklanki bulionu warzywnego
• 200 ml śmietany kremówki
• 2 kromki chleba na grzanki
• sól, pieprz biały
Szparagi obierz i umyj, odłam zdrewniałe końcówki i pokrój w mniejsze kawałki.
Główki odłóż. Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój w niedużą kostkę. Cebulę pokrój
w kostkę i zeszklij na maśle.
Do zeszklonej cebuli dodaj ziemniaki i chwilę podsmaż. Następnie dodaj szparagi
i bulion i gotuj, aż warzywa będą bardzo miękkie.
W tym czasie pokrój chleb w kosteczkę – na grzanki – i podpiecz go na złoto na blaszce
w piekarniku.
Gdy warzywa zmiękną, dodaj do zupy śmietanę i zblenduj całość na gładko.
Możesz również przetrzeć zupę przez sitko. Do kremu dodaj odłożone główki
szparagów i zagotuj całość. Dopraw solą i białym pieprzem.
Podawaj z rumianymi grzankami.
produkt
chłodzony
-30%
349
4
-40%
ŚWIEŻEJESZ
Pieczarki
Opak. 500 g
99
149
249
Młody czosnek
Sztuka
(1 kg = 6,98)
Informacja dotyczy wskazanego terminu i posiadanego zapasu (aktualna do czasu jego wyczerpania). Zastrzega się prawo do pomyłek i błędów w druku.
W takiej sytuacji ceny lub cechy towarów w gazetce/na stronie internetowej mogą być niezgodne z cenami i cechami oferowanymi w sklepach.
3