GRAJ
PONIEDZIAŁEK–SOBOTA 12–17.07
w zielone!
-40%
299
499
ŚWIEŻEJESZ
Brokuł
Sztuka
SAŁATKA Z BROKUŁU Z KREWETKAMI
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
• 1 duży brokuł
• 2 jajka
• garść pomidorków koktajlowych
• miks sałat
• 400 g krewetek
• 200 g mrożonego zielonego groszku
• olej do smażenia krewetek
• 2 łyżki oliwy
• ½ limonki
• sól, pieprz
• ząbek czosnku
Brokuła podziel na mniejsze różyczki i ugotuj na parze – warzywo powinno być
jędrne.
Ugotuj i odsącz zielony groszek. Ugotuj jajka na twardo, przestudź i przekrój
na połówki.
Krewetki przelej na sitku wrzątkiem i obierz, jeśli tego wymagają.
Na rozgrzany olej wrzuć posiekany w plasterki czosnek i odsączone i obrane
krewetki. Smaż ok. 3 min z obu stron.
Pomidorki koktajlowe umyj i przekrój na połówki.
Połącz oliwę, sok z ½ limonki, sól i pieprz na gładki sos.
Na talerzach ułóż miks sałat, dodaj brokuła, groszek, pomidorki i krewetki.
Polej sosem i udekoruj przepołowionym jajkiem. Smacznego!
Informacja dotyczy wskazanego terminu i posiadanego zapasu (aktualna do czasu jego wyczerpania). Zastrzega się prawo do pomyłek i błędów w druku.
W takiej sytuacji ceny lub cechy towarów w gazetce/na stronie internetowej mogą być niezgodne z cenami i cechami oferowanymi w sklepach.
3