Gazetka Biedronka - 16.09.2021 - 22.09.2021 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

* Dotyczy tych sklepów Biedronka

Zobacz więcej

Produkty w tej gazetce

 
RISOTTO QUATTRO FORMAGGI RISO PER RISOTT RY DO RIBOTTO ARROE PARA RISOTO PRZYGOT OWANIE: Zacznij od przygotowania wywaru warzywnego. Obierz cebulę, marchewki, seler naciowy i ziemniaka i pokrój w duże kawałki. Podsmażaj w garnku z oliwą, solą i pieprzem przez mniej więcej 5 minut. Dolej wodę, dodaj todygi natki pietruszkiigotuj przez godzinę. Przecedź przez sitko. RISOTTO: 1szalotka • oliwa z oliwek extra vergine •300 gryżu do risotto • 100 ml biatego wytrawnego wina •1lwywaru warzywnego •80 g ricotty Posiekaj szalotkę i podsmażją na oliwie. Jak tylko się ze szkli, dodaj ryż i podprażaj go przez minutę. Dodaj białe wino i odparuj alkohol. Wlej ciepty wywar do wysokości ryżu. Gotuj ryż, mieszając go ciągle drewnianą łyżkąi dodając od czasu do czasu 1 chochlę cieptego wywaru. Ryż będzie gotowy, gdy wchtonie cały wywar. Pod koniec gotowania dodaj ricottę, pokrojone w kostkę zimne masto, pokrojoną w kostkę mozzarellę, tarty ser Pecorino Romano i Grana Padano. Wymieszaj. •30g masta 70 g mozzarelli 50 gtartego sera Pecorino Romano 50 g tartego sera Grana Padano •sól, pieprz WYWAR WARZYWNY: • sól, pieprz 2lzimnej wody 1 cebula •2 marchewki 3łodygi selera naciowego 1pęczek natki pietruszki Przed podaniem odstaw na minutę, do potączenia się smaków. Dopraw solą i pieprzem, oprósz tartym 1ziemniak • oliwa z oliwek extra vergine serem Grana Padano. Biędronka Codziennie niskie ceny

Inne gazetki Biedronka

Najnowsze gazetki