SUSHI
60 sztuk
30 minut
+ czas
KABURAMAKI
przygotowania
ryżu
Składniki
6 łyżeczek serka
śmietankowego
50 g surowego fileta z łososia
mata bambusowa
-400 g ryżu do sushi
-6 listków nori
-120 ml octu ryżowego
16 pasków tykwy
marynowanej
16 łyżek cukru
-1 papryka pokrojona
w cienkie słupki
12 paluszków surimi
1 awokado
DO PODANIA:
" sos sojowy
imbir marynowany
pasta wasabi
Jak przygotować ryż?
Jak pokroić ogórka?
Jak zwijać sushi?
Zeskanuj
YAMASA.
kod
OYouTube
/houseofasiapl
SOY SAUCE
Makapn
Ramen
TRouat or N SCOUL
Przygotowanie
2006
1. Ryż przygotuj wg tego przepisu. Znajdziesz go na stronie.
2. Łososia pokrój na cienkie plastry 2 x 5 cm. Awokado
obierz ze skóry, wyjmij pestkę i pokrój w cienkie plastry.
3. Liść nori połóż na bambusowej macie, błyszczącą stroną
do dołu i ułóż na nim cienką warstwę ryżu, zostawiając od
góry i od dołu pusty pasek o szerokości 1,5 cm. Ryż będzie
się łatwiej nakładać jak zwilżysz dłonie wodą.
4. Odwróć listek tak, aby ryż znalazł się pod spodem.
Rozsmaruj na dole liścia 1 łyżeczkę serka śmietankowego
i ułóż surimi, paprykę, tykwę. Zwiń ciasno rulon.
Dla ułatwienia krojenia, ostrze noża zwilż wodą.
2 porcje
RAMEN
60 minut
DDD
Z TOFU I WAKAME
lagodne
Rulon pokrój na 10 kawałków.
Składniki
5. Na każdym kawałku ułóż naprzemiennie plastry
łososia i awokado.
6. Kaburamaki podawaj z sosem
- 30 g grzybów Shlitake
8 suszonych liści kaffiru
1,51 wody
2 średnie cebule pokrojone
na pół
-1 marchew pokrojona
w cienkie plastry
-1 pietruszka pokrojona
w cienkie plastry
-0,5 małego pora
pokrojonego w grube plastry
1 trawa cytrynowa
12 ząbki czosnku pokrojone
w plastry
12 gwiazdki anyżu
sól, pieprz, chilli w płatkach
do smaku
- 200 g świeżego makaronu
Ramen
sojowym, odrobiną pasty wasabi
- 15 g glonów wakame
200 g tofu pokrojone w małą
kostkę
12 kapusty pak choy lub
1 pekińska pokrojone w duże
kawałki
oraz marynowanym
imbirem.
10,5 białej rzepy lub kalarepy
pokrojonej w cienkie plastry
12 jajka
1 pęczek świeżego szczypior-
ku drobno pokrojone
BULION
15 łyżek sosu sojowego
12 łyżeczki pasty miso
HOUSE
ASIA
Przygotowanie
LEPRA
1. Ugotuj bulion: Do garnka wlej wodę, dodaj składniki.
Gotuj 45 minut. Gotowy bulion przecedź przez sito.
Dopraw sosem sojowym, anyżem oraz chili, chwilę gotuj.
2. Makaron i wakame przygotuj wg wskazań na opakowaniu.
3. Jajka ugotuj na twardo (ok. 9 minuty od momentu wrzenia wody)
4. Do głębokich misek nałóż pak- choy, rzepę, wakame, tofu, dodaj
przekrojone na pół jajko oraz makaron. Wlej porcje gorącego
bulionu i posyp pokrojonym szczypiorkiem
Sushi
Nori
SMAK
Ryz
de suchi i hie tylko
Rice
6 listikow
500 g
CARREFOUR NIE PROWADZI SPRZEDAŻY HURTOWEJ
DOŁĄCZ
DO NAS:
(+Mój
Carrelour
Lista sklepów dostępna na CARREFOUR.PL
Infolinia dla Klientów: 801 200 000
[email protected]
I pon. - pt. w godz. 8.00 - 19.00, sob. - niedz. w godz. 9.00 - 17.00
infolinia nieczynna w niedziele wolne od handlu
Informujemy, że nile prowadzimy sprzedaży wysyłkowej ani akwizycjl. Zdjęcia niektórych produktów mogą
nieznacznie odbiegać od rzeczywistości. Oferta ważna do wyczerpania zapasów. Podane ceny zawierają VAT.
《製