Spody
tortowe
400 g
jasne, ciemne
21,23/kg
opak.
Świątecine wypieki
DZIELO CAŁEJ RODZINY
Biszkopty
LADY FINGERS
200 g
3,50/100 g
500 g -11,99 zł
23,98/kg
200 g
6.99
opak.
Korpusy
do babeczek
300 g
wytrawne, słodkie
33,30/kg
BABECZKI
Z CRÈME BRÛLÉE
9.99⁹
opak.
Korpusy
do babeczek
mini
200 g
wytrawne, słodkie
4,75/100 g
9.49⁹
Składniki: spody do babeczek, 250 ml śmietanki
kremówki, 3 żółtka, 2 łyżeczki cukru wanilinowego,
czubata łyżka cukru, cukier trzcinowy, maliny, jagody
W zależności od rodzaju sklepu sieci Carrefour dostępność produktów może się różnić od tej prezentowanej w katalogu.
Wszystko, co Cię interesuje, znajdziesz na carrefour.pl.
Sposób przygotowania:
Do rondelka wlać śmietankę, dodać cukier oraz cukier
wanilinowy. Podgrzewać na średnim ogniu i mieszać,
aż cukier się rozpuści. Zdjąć z palnika tuż przed wrzeniem
śmietanki. W misce wymieszać żółtka z dolewaną
stopniowo śmietanką. Masa powinna być zupełnie płynna,
bez pęcherzyków powietrza. Spody do babeczek umieścić
na blaszce, przelać do nich płynną mieszankę i piec przez
ok. 25-30 min w temp. 100°C. Wystudzić i schłodzić
w lodówce. Przed podaniem wsypać na powierzchnię
deseru po łyżeczce cukru trzcinowego, skarmelizować go
używając specjalnego palnika, lub włożyć deser
na chwilę na najwyższą półkę piekarnika ustawionego
na funkcję grila. Babeczki podawać udekorowane owocami.
(3