Gazetka E.Leclerc - 22.01.2021 - 6.02.2021 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

* Dotyczy tych sklepów E.Leclerc

Produkty w tej gazetce

 
Zupa ramen z owocami morza Składniki: Bulion - 1 litr bulionu dashi - 2 łyżeczki czerwonej pasty curry - 80 ml mleka kokosowego -1 łyżka oleju sezamowego chili - 1/2 łyżeczki przyprawy shichimi togarashi Dodatki - ok. 200 g mrożonej mieszanki owoców morza - 250 g makaronu ramen lub chow mein - kiełki fasoli mung - pokrojone na cienkie paseczki prasowane nori (jak do sushi) - 1/3 marchewki - szczypiorek Sposób przygotowania: Owoce morza rozmrozić i opłukać. Zagotować bulion dashi, dodać pastę curry, mleko kokosowe, olej sezamowy chili, przyprawę shichimi togarashi. Dokładnie wymieszać, najlepiej rózgą. W gotujący się na małym ogniu bulion włożyć świeży makaron i po podgrzaniu porozdzielać go na pojedyncze kluski. Jeśli używamy suszonego makaronu, należy go wcześniej oddzielnie ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodać owoce morza i gotować ok. 2 minuty, aż będą miękkie. Wyłożyć do misek, dodać kiełki fasoli mung, paseczki nori i obraną oraz pokrojoną w słupki marchewkę, posypać szczypiorkiem. 399 3299 269 1 szt. Kiełki fasoli mung kraj pochodzenia: Polska 150 g cena za 1 kg = 17,93 1 szt. Owoce morza mrożone glazura 20% Meduza 800 g cena za 1 kg = 41,24 Udon Sushi Nori 200 349 49 Mal 915 Raman Makaron udon/ramen De Care 200 g cena za 1 kg = 17,45 Listki prasowanych alg morskich AB Food 11 g cena za 1 kg = 408,18 Liście prasowanych alg morskich De Care 18 g, 8 szt. cena za 1 kg = 508,33 E.Leclerc L 09

Inne gazetki E.Leclerc

Najnowsze gazetki