Stąd biorę
ŚWIEŻOŚĆ!
1699
1 OPAK.
Borówka
POMYSŁY
TINSPIRACJE
500 g, 33,98 zł/1kg
kraj pochodzenia:
Chile, Peru
Dary lasu w środku zimy?
I to o każdej porze! Najlepszym
sposobem na odświeżenie letnich
wspomnień będą babeczki z budy-
niem i borówkami. Pyszna chwila
zapomnienia podczas zimowych
wieczorów - do ciepłej herbaty,
koca i ulubionej książki.
OPEN
Kruche babeczki z kremem
budyniowym i borówką
SKŁADNIKI:
Taste the SUN
San ucar
Ciasto
2 szklanki mąki pszennej
szczypta soli
1/4 szklanki cukru pudru
1 żółtko
3 łyzki lodowatej wody
200 g zimnego masła
Sie sin
süß,
Sonne
Natur
Meiste
Krem
und ent
budyń waniliowy w proszku
mleko (ilość potrzebna
do przygotowania budyniu)
Beere
von H
Do dekoracji
borówki
cukier puder
ck-Beeren
Mąkę przesiewamy do miski, mieszamy
z solą, cukrem, dodajemy żółtko, zimną
wodę, masło i zagniatamy. Schładzamy
ok. godziny. Ciasto rozwałkowujemy,
wykładamy w foremki do pieczenia
i pieczemy 15 min w 200 stopniach,
aż babeczki będą ładnie zarumienione.
Budyń przygotowujemy zgodnie
z instrukcją z opakowania. Do gorącej
masy dodajemy masło. Do babeczek
nakładamy krem budyniowy, owoce
i posypujemy cukrem pudrem.
wtorek - poniedziałek