Pieczywo ch rupiące na
GRILLE GORĄCE
1
49
1,79
1 SZT.
Bagietka
InterEuropol
200 g
0,75 zł / 100 g
-16%
Do chrupiącej bagietki nikogo nie trzeba
namawiać. A tym bardziej, gdy posmaruje
się ją aksamitną pastą z tuńczyka. Do tego
orzeźwiająca sałatka ze świeżego ogórka i można
śmiało powiedzieć, że wiosna już w pełni.
Bagietka paryska z pastą
tuńczykową i sałatką z zielonego
ogórka
1 bagietka paryska
masło
140 g tuńczyka
z puszki w sosie własnym
świeżo mielony pieprz
2 łyżki majonezu
sól
SAŁATKA Z OGÓRKA:
1 ogórek
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu jabłkowego
1 szalotka
1 suszona papryczka chili
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanej natki
pietruszki
Ogórka tniemy w kosteczkę i mieszamy z oliwą,
octem, posiekaną drobno szalotką, posiekanym
czosnkiem, suszoną papryczką chili i natką.
Tuńczyka odsączamy, rozgniatamy widelcem,
doprawiamy pieprzem, solą i łączymy
z majonezem.
Bagietkę smarujemy masłem, pastą z tuńczyka
i podajemy z sałatką z ogórka.
wtorek – wtorek