Prosto z pieca
POLECAM!
Lubisz bagietki czosnkowe?
Koniecznie spróbuj bagietki faszerowanej
szpinakiem, masłem czosnkowym
i parmezanem! Taka przekąska na ciepło
sprawdzi się o każdej porze dnia.
0
89
1,29
Mini bagietka
francuska
La Lorraine
francuska
125 g, 0,71 zł / 100 g
1 SZT.
-31%
Minibagietka z farszem
szpinakowo-serowym
SKŁADNIKI:
200 g mrożonego szpinaku
1 łyżka oliwy
3 łyżki mascarpone
50 g masła
ząbek czosnku
sól
2 mini bagietki
50 g tartego parmezanu
szczypiorek
Szpinak rozmrażamy i smażymy na oliwie,
studzimy i mieszamy z mascarpone.
Masło mieszamy ze startym ząbkiem czosnku
i z solą. Bagietki ścinamy z góry, wydrążamy
ich środek i faszerujemy je szpinakiem
z serem. Układamy plasterki masła
czosnkowego i posypujemy parmezanem.
Zapiekamy bagietki przez 10 minut
w 160 stopniach.
Podajemy posypane szczypiorkiem.
wtorek – poniedziałek
11