Świeże po rcje
MIĘSA
wtorek - poniedziałek 18 - 24
Sos barbeque smakuje świetnie nie tylko
z daniami z grilla! Z wolno pieczoną
golonką tworzy duet, któremu nie da się
oprzeć.
Wolno pieczona golonka
z indyka w sosie BBQ
SKŁADNIKI
2 golonki z indyka
sól
olej
2 cebule
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka miodu
150 ml sosu BBQ
100 ml bulionu
Golonki przyprawiamy solą i obsmażamy
na patelni. Na dnie naczynia żaroodpornego
układamy cebulę, czosnek i obsmażone
golonki. W garnuszku łączymy miód, sos BBQ
i bulion. Indyka polewamy
sosem i pieczemy w 150
stopniach ok. 4 godz.,
przewracając go co jakiś
czas. Mięso podajemy
rozdzielone widelcem
ze zredukowanym sosem.
8
99
1 KG
maja
Golonka
z indyka