CZAS
0:20
POZIOM
ŁATWY
PORCJE
4
PRZYGOTUJ
• ręcznik papierowy
• miskę z letnią wodą
• blender
KROK 1: KROIMY WARZYWA
Ogórek, papryki i marchewkę kroimy w słupki, a rzodkiewkę
w talarki.
KROK 2: ZWILŻAMY PAPIER RYŻOWY
Arkusze papieru zwilżamy w misce z letnią wodą, a następnie
kładziemy je kolejno na mokry ręcznik papierowy.
KROK 3: ZWIJAMY ROLLSY
Na jednym z brzegów arkusza papieru ryżowego układamy
porcję pokrojonych wcześniej warzyw i kilka liści szpinaku,
a następnie delikatnie zwijamy rollsy, zamykając warzywa
w środku.
W połowie zwijania krótsze boki papieru ryżowego zakładamy
do środka, a następnie kończymy zwijanie. Analogicznie
postępujemy, wykorzystując pozostałe składniki.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu łączymy w naczyniu blendera
i miksujemy na gładki, jednolity sos.
KROK 5: PODAJEMY ROLLSY
Rollsy podajemy z sosem orzechowym, który oprószamy
z wierzchu orzeszkami ziemnymi. Całość posypujemy
posiekanym szczypiorem.
PRZEPIS KINGI PARUZEL DLA
KUCHNIALIDLA.PL