KINGA PARUZEL
FOCACCIA bezglutenowa
JEDNA Z NAJPOPULARNIEJSZYCH PRZEKĄSEK INSPIROWANYCH KUCHNIĄ
WŁOCH W WERSJI BEZ GLUTENU! SIĘGNIJ PO PRZEPIS KINGI I PRZYGOTUJ
EKSPRESOWĄ FOCACCIĘ DLA NIEZAPOWIEDZIANYCH GOŚCI!
poziom
łatwy
12 porcji
0:30 h
SKŁADNIKI:
FOCACCIA
DODATKOWO
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
mąka bezglutenowa – 2 szklanki
proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
sól morska – 1/2 łyżeczki
woda gazowana – 1 1/2 szklanki
oliwa z oliwek Italiamo – 2 łyżki
syrop klonowy – 1 łyżka
oliwa z oliwek Italiamo – 2 łyżki
suszone oregano – 1 łyżeczka
płatki chili – 1 szczypta
sól morska, gruboziarnista – 1 szczypta
świeży rozmaryn – kilka listków
suszone pomidory Italiamo – 6 szt.
PRZYGOTUJ
• piekarnik rozgrzany
do temperatury 220°C (termoobieg)
• papier do pieczenia
• blachę o wymiarach 20 x 30 cm