Gazetka Makro - 2.10.2020 - 3.06.2021 - strona 127 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

1 ... 127 ... 169
Gazetka Makro - 2.10.2020 - 3.06.2021 - Produkty w akcji - pietruszka, sos sojowy, olej, korpusy. Strona 127.
1 ... 127 ... 169

Przejrzyj gazetkę Makro, która jest aktualna od 2.10.2020 do 3.06.2021, żeby sprawdzić najnowsze oferty. Na stronie 168 aktualnej gazetki, znajdziejsz najlepsze produkty z kategorii Hipermarkety i supermarkety. Jeśli chcesz zaoszczędzić pieniądze podczas kolejnych zakupów w Makro, nie zapomnij przejrzeć cały katalog od strony numer 1 do strony 168. Jeśli chcesz kupować z głową i zaoszczędzić podczas kolejnych zakupów w sklepach Makro, nie przegap najnowszego katalogu pełnego niesamowitych cen i świetnych okazji. Odwiedzaj codziennie portal Twoja Gazetka, żeby się upewnić, że nie przegapisz żadnych świetnych promocji oferowanych przez Twoich ulubionych sprzedawców.

* Dotyczy tych sklepów Makro:

Produkty w tej gazetce

 
 
Receptura AUTOR: MICHAŁ WĘCŁAWEK Trufla z topinamburu ze słodką pietruszką z pastą miso i parmezanem 10 porcji Korpus z topinamburu Sposób przygotowania: Topinambur 200g (10 sztuk podobnej wielkości) 1. Topinambur myjemy i suszymy, następnie macerujemy w oleju i zawijamy Olej stonecznikowy ARO 320 g pojedynczo w folię aluminiową. Pieczemy 40-45 minut w 170°C, następnie odstawiamy na 10 minut nie otwierając folii. 2. Z topinamburu ścinamy czubek, który przy wykończeniu postuży jako „kapelusz" i całość delikatnie szczypiemy przez ręcznik papierowy, aby pozbawić łupinę miąższu. 3. Powstałe korpusy suszymy w dehydratorze lub suszarce do grzybów w temp. 50°C. 4. Suche korpusy i kapelusze smażymy w głębokim tłuszczu o temp. 170°C do wypłynięcia, natychmiast po smażeniu regulujemy kształt wyrabiając płaski spód i odkładamy na ściereczkę perforowaną lub dobrej jakości ręcznik papierowy. Chrupiący ser Sposób przygotowania: Ser twardy ARO 50 g 1. Parmezan zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, rozłożyć równomiernie na macie silikonowej. 2. Piec w 160 °C na złoty kolor 10-15 minut, po czym wstawić do zamrażarki na 20 minut. 3. Skruszyć na drobne kawałki. Puree pietruszkowe Sposób przygotowania: Pietruszka MAKRO Chef 100 g Masto ARO 40g 1. Pietruszkę kroimy w cienkie plasterki i smażymy na maśle do uzyskania złotego Mleko 200 g koloru. Pasta miso 12 g Sos sojowy jasny MAKRO Chef 10 g 2. Zalewamy mlekiem i dusimy do miękkości, po czym odparowujemy mleko i blendujemy na gładką masę, doprawiając pastą miso i sosem sojowym. 3. Masę przekładamy do miski zabezpieczając folią „w kontakcie" i chtodzimy w lodówce. 4. Po wystudzeniu dodajemy kruszony parmezan i przektadamy do rękawa cukierniczego. 125

Makro gazetki

NAJ gazetki