Gazetka Makro - 2.10.2020 - 3.06.2021 - strona 21 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

1 ... 21 ... 169
Gazetka Makro - 2.10.2020 - 3.06.2021. Strona 21.
1 ... 21 ... 169

Przejrzyj gazetkę Makro, która jest aktualna od 2.10.2020 do 3.06.2021, żeby sprawdzić najnowsze oferty. Na stronie 168 aktualnej gazetki, znajdziejsz najlepsze produkty z kategorii Hipermarkety i supermarkety. Jeśli chcesz zaoszczędzić pieniądze podczas kolejnych zakupów w Makro, nie zapomnij przejrzeć cały katalog od strony numer 1 do strony 168. Jeśli chcesz kupować z głową i zaoszczędzić podczas kolejnych zakupów w sklepach Makro, nie przegap najnowszego katalogu pełnego niesamowitych cen i świetnych okazji. Odwiedzaj codziennie portal Twoja Gazetka, żeby się upewnić, że nie przegapisz żadnych świetnych promocji oferowanych przez Twoich ulubionych sprzedawców.

* Dotyczy tych sklepów Makro:
 
 
Receptura AUTOR: DARIUSZ KUCHARSKI Brioszka z frankfurterkami, džemem z kaszanki i śliwek, karmelizowanymi grzybami i sosem z fasolki i tamaryndowca porcje Brioszka - 8 szt. Sposób przygotowania: Prosciutto di parma MAKRO Chef 100 g 1. Mieszamy 160 g jaj, cukier, drożdże i 30 g mleka w miesiarce planetarnej z łopatką K przez ok 2-3 min. do połączenia składników. Prosciutto Crudo MAKRO Chef 100 g 2. Dodajemy mąkę porcjami i mieszamy ok 8 min. do połączenia składników. Salami Milano MAKRO Chef 100 g Chorizo MAKRO Chef 100 g 3. Do ciasta dorzucamy sól i powoli dodajemy pokrojone w kostkę masto. 4. Po potączeniu wymieniamy końcówkę na hak i wyrabiamy ciasto na średnich Cebulka marynowana MAKRO Chef 20 g obrotach 10 min. 5. Ciasto przektadamy na wysmarowaną mastem blachę i foliujemy, po czym Kapary MAKRO Chef 40 g Karczochy MAKRO Chef 70 g Pomidory suszone MAKRO Chef 50 g odstawiamy na 1 godzinę do garowania w temp ok 16-18° C. 6. Po wyrośnięciu ciasto przebijamy, aby je odgazować, foliujemy ponownie i wkładamy do lodówki na 6-10 godzin. 7. Ciasto wyciągamy z lodówki, blat podsypujemy mąką i z formujemy wałek Papryczki Piri-Piri MAKRO Chef 20 g grubości ok. 5 cm. 8. Porcjujemy wałtek na równe części po ok. 100 g i przektadamy do wysmarowanych mastem, podłużnych foremek na paszteciki o długości ok. 12 cm. 9. Przykrywamy folią spożywczą i odktadamy do garowania w temp ok. 20° C na 2-2,5h do podwojenia objętości. 10. Mleko i jajko, które zostało po przygotowaniu ciasta mieszamy na jednolitą masę i za pomocą pędzelka smarujemy nią wyrośnięte brioszki. 11. Pieczemy w 175° C do osiągnięcia ztotego koloru ok. 10 min, następnie zmniejszamy temperaturę do 120° i pieczemy ok. 30-40 min. 12. Po upieczeniu wyciągamy z foremek i odstawiamy na kratce do przestygnięcia i odparowania. Sos z fasolki z tamaryndowcem Sposób przygotowania: Tamaryndowiec 40 g 1. Tamaryndowiec obieramy ze skorupy i wyciągamy pestkę. Fasolka w pomidorach 100 g Passata pomidorowa MAKRO Chef 60 g Sól, pieprz do smaku 2. Zalewamy wrzątkiem do przykrycia całości i odstawiamy na 20 min. po czym przecieramy przez sito. 3. Fasolkę zagotowujemy z passatą pomidorową i dodajemy przetarty tamaryndowiec. 4. Składniki miksujemy na gładką masę i doprawiamy solą oraz pieprzem i odstawiamy do wystudzenia. 19

Makro gazetki

NAJ gazetki