Gazetka Makro - 2.10.2020 - 3.06.2021 - strona 25 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

1 ... 25 ... 169
Gazetka Makro - 2.10.2020 - 3.06.2021. Strona 25.
1 ... 25 ... 169

Przejrzyj gazetkę Makro, która jest aktualna od 2.10.2020 do 3.06.2021, żeby sprawdzić najnowsze oferty. Na stronie 168 aktualnej gazetki, znajdziejsz najlepsze produkty z kategorii Hipermarkety i supermarkety. Jeśli chcesz zaoszczędzić pieniądze podczas kolejnych zakupów w Makro, nie zapomnij przejrzeć cały katalog od strony numer 1 do strony 168. Jeśli chcesz kupować z głową i zaoszczędzić podczas kolejnych zakupów w sklepach Makro, nie przegap najnowszego katalogu pełnego niesamowitych cen i świetnych okazji. Odwiedzaj codziennie portal Twoja Gazetka, żeby się upewnić, że nie przegapisz żadnych świetnych promocji oferowanych przez Twoich ulubionych sprzedawców.

* Dotyczy tych sklepów Makro:
 
 
Receptura AUTOR: DARIUSZ KUCHARSKI Tortilla z jajecznicą, awokado, kiełkami mung i sosem siracha porcje Sposób przygotowania: Tortilla pszenna 25 cm MAKRO Chef 4 szt. 1. Papryczkę chili, imbir i czosnek kroimy w drobną kostkę. Awokado 1 szt. 2. Paprykę czerwoną pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w paski wielkości Jaja MAKRO Chef 8 szt. Masto ARO 20g kiełków fasoli mung. Kietki fasoli mung 3. Awokado przekrajamy na pół, wyciągamy pestkę, pozbawiamy skóry, a następnie MAKRO Chef 100 g kroimy w plastry. Chili papryczka 1 st. 4. Kolendrę wraz z łodygami drobno siekamy. Papryka czerwona słodka 1 st. 5. Rozgrzewamy opiekacz do grillowania tortilli. Sos sriracha 20 ml Kolendra świeża MAKRO Chef 20 g 6. Na patelnię wlewamy 20 ml oleju rzepakowego i mocno rozgrzewamy. 7. Na osobnej patelni rozpuszczamy masło. 2 ząbki Imbir 1 cm 8. Na olej wrzucamy chili, czosnek oraz imbir. Smażymy, uważając, aby żaden ze składników się nie przypalit. Sos sojowy jasny MAKRO Chef 15 ml Olej rzepakowy ARO 9. Jaja wybijamy do miski i rózgą dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę. Następnie wylewamy na patelnię z rozpuszczonym mastem. do smażenia 10. Na najmniejszym ogniu przygotowujemy jajecznicę powoli mieszając. Sól i pieprz do smaku 11. Do przesmażonych na oleju składników dorzucamy pokrojoną paprykę i mieszamy. 12. Następnie dodajemy kietki fasoli mung. Chwilę smażymy i dodajemy sos sojowy oraz sirachę. 13. Po krótkim gotowaniu powstanie nam gęsty sos. Dodajemy posiekaną kolendrę i ściągamy z ognia. 14. Na środku tortilli uktadamy przesmażone warzywa zachowując wolne brzegi do zawinięcia. 15. Wykańczamy jajecznicę doprawiając solą i pieprzem, a następnie uktadamy równo na warzywach. 16. Jako ostatni element ktadziemy awokado. 17. Tortillę najpierw zaginamy na farsz przy krótszym boku, a następnie ściśle zwijamy. 18. Przektadamy do opiekacza i grillujemy, aż wszystkie składniki wyrównają temperaturę, a tortilla stanie się chrupiąca. 23

Makro gazetki

NAJ gazetki