Gazetka Makro - 2.10.2020 - 3.06.2021 - strona 38 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

1 ... 38 ... 169
Gazetka Makro - 2.10.2020 - 3.06.2021. Strona 38.
1 ... 38 ... 169

Przejrzyj gazetkę Makro, która jest aktualna od 2.10.2020 do 3.06.2021, żeby sprawdzić najnowsze oferty. Na stronie 168 aktualnej gazetki, znajdziejsz najlepsze produkty z kategorii Hipermarkety i supermarkety. Jeśli chcesz zaoszczędzić pieniądze podczas kolejnych zakupów w Makro, nie zapomnij przejrzeć cały katalog od strony numer 1 do strony 168. Jeśli chcesz kupować z głową i zaoszczędzić podczas kolejnych zakupów w sklepach Makro, nie przegap najnowszego katalogu pełnego niesamowitych cen i świetnych okazji. Odwiedzaj codziennie portal Twoja Gazetka, żeby się upewnić, że nie przegapisz żadnych świetnych promocji oferowanych przez Twoich ulubionych sprzedawców.

* Dotyczy tych sklepów Makro:
 
 
Receptura AUTOR: ZBIGNIEW SONIK Rogaliki z konfiturą Z czarnego bzu 10 porcji Konfitura z czarnego bzu Sposób przygotowania: Czarny bez MAKRO Chef 200 g Miód wielokwiatowy MAKRO Chef 30 g 1. Zamrożony bez przektadamy do rondelka, dodajemy miód i całość zagotowujemy cały czas mieszając. 2. Gotujemy do chwili, aż woda odparuje, a owoce się skarmelizują. Gotową konfiturę odstawiamy do wystudzenia. Kruszonka Sposób przygotowania: Maka pszenna typ 550 ARO 600 g Mleko owsiane 350 mi 1. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier trzcinowy i masło o luźniej konsystencji. Olej rzepakowy ARO 30 ml Drożdże świeże ARO 20 g 2. Całość mieszamy szybko rózgą przez około 1 minutę, aż powstanie struktura kruszonki. Cukier trzcinowy MAKRO Chef 5g Sól ARO 10 g Soda oczyszczona ARO 50 g Ciasto Sposób przygotowania: 1. Do dzieży przesiewamy mąkę, kruszymy drożdże, wsypujemy kardamon, dodajemy masto o luźniej konsystencji i mieszamy przez około 3 minuty. Maka pszenna typ 550 ARO 300 g Mleko migdatowe 60 g Masto ARO 100g Cukier trzcinowy MAKRO Chef 2. W misce ubijamy jajko z cukrem trzcinowym na puszystą masę. 3. Do dzieży z mąką przelewamy masę jajeczną oraz mleko migdałowe i całość zarabiamy w mikserze z końcówką hak przez około 6 minut - lub ręcznie przez około 10 minut, do powstania jednolitego ciasta o gładkiej konsystencji. 4. Następnie przektadamy ciasto do miski, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 3 godziny. 30 g Drożdża świeże ARO 25 g Jajko LARO 1szt. Kardamon mielony 5g 5. Schłodzone ciasto dzielimy na kęsy o wadze około 50 g i zawijamy je w kulki. 6. Gotowe kulki watkujemy na placki o średnicy około 10 cm, na środek każdego placka naktadamy konfiturę z czarnego bzu i zawijamy w rulon, którego końce zwijamy do środka tworząc kształt rogalika. 7. Uformowane rogale smarujemy wodą i posypujemy przygotowaną wcześniej kruszonką. 8. Gotowe rogaliki przektadamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wktadamy do nagrzanego piekarnika do temp. 190°C i pieczemy przez około 15 minut. 9. Upieczone rogaliki przektadamy na kratkę i pozostawimy do całkowitego wystudzenia. 36

Makro gazetki

NAJ gazetki