Gazetka Makro - 2.10.2020 - 3.06.2021 - strona 43 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

1 ... 43 ... 169
Gazetka Makro - 2.10.2020 - 3.06.2021. Strona 43.
1 ... 43 ... 169

Przejrzyj gazetkę Makro, która jest aktualna od 2.10.2020 do 3.06.2021, żeby sprawdzić najnowsze oferty. Na stronie 168 aktualnej gazetki, znajdziejsz najlepsze produkty z kategorii Hipermarkety i supermarkety. Jeśli chcesz zaoszczędzić pieniądze podczas kolejnych zakupów w Makro, nie zapomnij przejrzeć cały katalog od strony numer 1 do strony 168. Jeśli chcesz kupować z głową i zaoszczędzić podczas kolejnych zakupów w sklepach Makro, nie przegap najnowszego katalogu pełnego niesamowitych cen i świetnych okazji. Odwiedzaj codziennie portal Twoja Gazetka, żeby się upewnić, że nie przegapisz żadnych świetnych promocji oferowanych przez Twoich ulubionych sprzedawców.

* Dotyczy tych sklepów Makro:
 
 
Receptura AUTOR: ZBIGNIEW SONIK Sałatka z ośmiornicą, gruszką i maliną porcja Sposób przygotowania: Ośmiornica 200 g 1. Surowego buraka obieramy ze skóry, kroimy w cienkie plastry, układamy na blachę Kapusta czerwona MAKRO Chef 150 g Maliga MAK wyłożoną papierem do pieczenia i suszymy w temp. 70°C przez około 3 godziny. Malina MAKRO Chef 40 g Orzech włoski ARO 30 g Cukier trzcinowy MAKRO Chef 40 g 2. Winogrona przekładamy do miski i wktadamy do zamrażarki na około 3 godziny. 3. Z kapusty czerwonej wykrajamy plaster o grubości około 2 cm, posypujemy cukrem, solą, pieprzem i przekładamy na blachę perforowaną do nagrzanego Winogrona podtużne 30 g Gruszka MAKRO Chef 50 g Burak MAKRO Chef 50 g Sól ARO do smaku Pieprz młotkowany piekarnika do temp 160°C i parą ustawioną na 50% i pieczemy przez około 40 minut. 4. Upieczoną kapustę odstawiamy do wystygnięcia i zamrażamy. 5. Ośmiornicę doktadnie płuczemy w zimnej wodzie. W garnku liśćmi kapusty, wktadamy ośmiornicę i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu wodę z MAKRO Chef do smaku Oliwa dyniowa 10 ml przez okoto 2 godziny. 6. Ugotowaną ośmiornicę wyjmujemy z wody i odstawiamy do wystudzenia. 7. Z 30 g cukru trzcinowego i 100 ml wody przygotowujemy syrop cukrowy i karmelizujemy w nim orzechy włoskie na złoty kolor. 8. Malinę mrożoną kruszymy do małej miski i mieszamy z oliwą dyniową. 9. Z gruszki wycinamy kulki o średnicy około 1,5 cm. Złożenie Sposób przygotowania: 1. Upieczoną kapustę kroimy na krajalnicy w cienkie plastry i układamy na talerzu. 2. Ośmiornicę i mrożone winogrona kroimy w plastry i uktadamy na kapuście. 3. Następnie układamy kulki z gruszki , kawior z maliny, karmelizowany orzech włoski i chips z suszonego buraka. 41

Makro gazetki

NAJ gazetki