Gazetka Makro - 2.10.2020 - 3.06.2021 - strona 57 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

1 ... 57 ... 169
Gazetka Makro - 2.10.2020 - 3.06.2021. Strona 57.
1 ... 57 ... 169

Przejrzyj gazetkę Makro, która jest aktualna od 2.10.2020 do 3.06.2021, żeby sprawdzić najnowsze oferty. Na stronie 168 aktualnej gazetki, znajdziejsz najlepsze produkty z kategorii Hipermarkety i supermarkety. Jeśli chcesz zaoszczędzić pieniądze podczas kolejnych zakupów w Makro, nie zapomnij przejrzeć cały katalog od strony numer 1 do strony 168. Jeśli chcesz kupować z głową i zaoszczędzić podczas kolejnych zakupów w sklepach Makro, nie przegap najnowszego katalogu pełnego niesamowitych cen i świetnych okazji. Odwiedzaj codziennie portal Twoja Gazetka, żeby się upewnić, że nie przegapisz żadnych świetnych promocji oferowanych przez Twoich ulubionych sprzedawców.

* Dotyczy tych sklepów Makro:
 
 
Receptura AUTOR: DARIUSZ KUCHARSKI Ravioli z przegrzebkami, batatem i gorczyca mango z sosem z ginu i kawiorem porcje Pasta Sposób przygotowania: Maka t. 00 MAKRO Chef 250 g 1. Mąkę wysypujemy na stolnicę i dodajemy sól. 2. Źóttka roztrzepujemy z jajem i mlekiem. 3. W mące robimy wgłębienie i wlewamy oliwę z oliwek i zaciągając wkręcamy powoli Zótka 110 g Jajo 1 szt. Mleko 15 ml ptynne sktadniki do połączenia masy. Oliwa extra virgin MAKRO Chef 10 ml Sól ARO 5g 4. Zaczynamy wyrabiać ciasto na makaron. 5. Zagniatamy do momentu, aż pasta będzie jednolita i nie będzie widocznych drobinek mąki. 6. Przygotowane ciasto foliujemy i odstawiamy do odpoczęcia na1 godz. Farsz Sposób przygotowania: Przegrzebki 200g 1. Batata obieramy i kroimy w drobną kostkę, zalewamy wodą i wstawiamy do Batat 200 g Gorczyca MAKRO Chef 30 g gotowania. Ocet z biatego wina MAKRO Chef 20 g 2. Gotujemy do momentu, gdy batat będzie miękki , ale nie rozgotowany. 3. W rondelku mieszamy gorczycę, ocet z białego wina, pulpę mango i cukier. Pulpa mang MAKRO Chef 20 g Cukier 20 g 4. Umieszczamy na małym ogniu i powoli gotujemy. Gorczyca będzie szybko gęstniała, więc mieszamy od czasu do czasu. Szczypiorek MAKRO Chef 30 g 5. Po około 20 min. powolnego gotowania gorczyca powinna być miękka, a Sól, pieprz do smaku Cytryna MAKRO Chef 1 szt. płyn zagęszczony do konsystencji musztardy francuskiej. Pozostawiamy do wystudzenia. 6. Przegrzebki oczyszczamy i kroimy w drobna kostkę. Aby lepiej zachować ksztatt możemy je delikatnie przymrozić przed krojeniem. 7. W misce łączymy przegrzebki, batata i gorczycę z mango. 8. Szczypiorek kroimy drobno i dodajemy do farszu. 9. Całość doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Sos z ginu Sposób przygotowania: Cebula biała 1. Na patelni rozpuszczamy masło. MAKRO Chef 2 szt. Bulion rybny MAKRO Chef 11 2. Szalotkę obieramy, kroimy w piórka i przesmażamy, a następnie dusimy na maśle. Smietanka 30% 3. Dolewamy 100 ml ginu i odparowujemy. MAKRO Chef 50 ml 4. Wlewamy cały wywar rybny i gotujemy odparowując płyn do 400 ml. Sól do smaku 5. Dodajemy śmietankę i zagotowujemy. Gin 120 mi Masto ARO 40 g 6. Przelewamy sos do blendera kielichowego i miksujemy na gładko. 55

Makro gazetki

NAJ gazetki