Gazetka Makro - 2.10.2020 - 3.06.2021 - strona 80 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

1 ... 80 ... 169
Gazetka Makro - 2.10.2020 - 3.06.2021. Strona 80.
1 ... 80 ... 169

Przejrzyj gazetkę Makro, która jest aktualna od 2.10.2020 do 3.06.2021, żeby sprawdzić najnowsze oferty. Na stronie 168 aktualnej gazetki, znajdziejsz najlepsze produkty z kategorii Hipermarkety i supermarkety. Jeśli chcesz zaoszczędzić pieniądze podczas kolejnych zakupów w Makro, nie zapomnij przejrzeć cały katalog od strony numer 1 do strony 168. Jeśli chcesz kupować z głową i zaoszczędzić podczas kolejnych zakupów w sklepach Makro, nie przegap najnowszego katalogu pełnego niesamowitych cen i świetnych okazji. Odwiedzaj codziennie portal Twoja Gazetka, żeby się upewnić, że nie przegapisz żadnych świetnych promocji oferowanych przez Twoich ulubionych sprzedawców.

* Dotyczy tych sklepów Makro:
 
 
Receptura AUTOR: DARIUSZ KUCHARSKI Pulpety z czarnej soczewicy w indyjskim curry porcje Pulpety z soczewicy Sposób przygotowania: Soczewica czarna ARO 160 g 1. Batata pieczemy 160° C do miękkości. Batat 160 g Cukinia 150 g 2. Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie, aż zmięknie. Czosnek 1 szt 3. Cukinię ścieramy na tarce, solimy i pozostawiamy do puszczenia wody, a następnie Jajo ARO 1 szt. Sól, pieprz do smaku porządnie odciskamy. 4. Ugotowaną soczewicę blendujemy na puree. Szczypiorek MAKRO Chef 15 g Ser twardy ARO 120 g 5. Szalotkę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na patelni z rozgrzanym masłem. Szalotka 2 szt. 6. Batata obieramy ze skóry i rozgniatamy na puree, tączymy z soczewicą, jajkiem, szalotką, odciśniętą cukinią i startym serem twardym. 7. Siekamy szczypiorek i dodajemy do masy. 8. Poprawiamy solą i pieprzem. 9. Wyrabiamy masę i formujemy pulpety po 30 g. 10. Układamy na macie silikonowej i pieczemy 15 min w temp 200° C. Masto ARO 10 g Curry Sposób przygotowania: Olej rzepakowy ARO 50 ml 1. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na patelni do zarumienienia. Cebula biała MAKRO Chef 4 st. Pomidor 4 szt 2. Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli. 3. Przesmażamy przez 2 min. Czosnek 5 ząbków 4. Przektadamy składniki do blendera kielichowego. Imbir 2 cm 5. Dodajemy imbir i czosnek, a następnie blendujemy na gładkie puree. Kolendra mielona 8 g Kmin rzymski MAKRO Chef 10 g Kurkuma MAKRO Chef 10 g Chili w płatkach 6 g Garam masala 20 g 6. Rozgrzewamy ponownie patelnię, dodajemy odrobinę oleju i przesmażamy zblendowane puree. 7. Dodajemy wszystkie pozostate przyprawy i gotujemy do momentu, aż tłuszcz zacznie się rozdzielać. Mleko kokosowe MAKRO Chef 500 g 8. Dodajemy mleko kokosowe i zagotowujemy. Złożenie Sposób przygotowania: Limonka MAKRO Chef 1 szt. 1. Curry wykładamy na talerz. Kolendra świeża natka MAKRO Chef 15 g 2. Układamy na górze pulpety z soczewicy. 3. Całość skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy świeżą kolendrą. 78

Makro gazetki

NAJ gazetki