Gazetka Makro Sierpień 2021 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

* Dotyczy tych sklepów Makro

Produkty w tej gazetce

 
Dlaczego Polacy pokochali sushi? Choć w Polsce sushi stało się popularne stosunkowo późno, bo dopiero w latach 90-tych, obecnie jest jednym z najchętniej zamawianych dań. Dotychczas uchodziło za danie ekskluzywne i stosunkowo drogie, jednak duża liczba otwierających się lokali spowodowała, że obecnie sushi jest dostępne praktycznie dla każdego, również pod względem jego ceny. Co ciekawe, w czasie pandemii Polacy bardzo chętnie zamawiali sushi na wynos i w dowozie, co przedstawiają dane POSbistro zebrane na potrzeby raportu o kondycji polskiej gastronomii. Co odpowiada za sukces tego dania? Dlaczego lokale sushi stosunkowo dobrze poradziły sobie w czasie pandemii, a obecnie ich przychody w większości wracają do tych z roku 2019? Jak prowadząc lokal sushi wyróżnić się na tle konkurencji i czym charakteryzują się restauracje sushi, które mogą liczyć na lojalnych klientów? To główne tematy, wokół których skupiliśmy się tworząc ten e-book. Dodatkowo zawarliśmy w nim dwie checklisty. Pierwsza jest skierowana do osób zainteresowanych otwarciem własnego lokalu w formie franczyzy i zwraca uwagę na to o czym należy pamiętać podpisując umowę franczyzową. Natomiast druga pomaga franczyzodawcom poprawnie skonstruować tego typu dokument. Mamy nadzieję, że lektura tego e-booka przybliży obraz polskiego segmentu lokali sushi w czasie pandemii i odpowie na pytanie: co sprawia, że Polacy pokochali sushi? Życzymy przyjemnej lektury! Zespół POSbistro i MAKRO Cash &Carry -2-

Inne gazetki Makro

Najnowsze gazetki