Gazetka Makro Październik 2021 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

* Dotyczy tych sklepów Makro

Produkty w tej gazetce

 
14 Inspirowani jesienią. Dania nie tylko z dziczyzny… Comber z jelenia z pasternakiem Comber z jelenia 430 g Tymianek świeży cięty MC 20 g Czosnek MC 2 ząbki Rozmaryn świeży MC 20 g Oliwa z oliwek MC Pasternak 300 g Mleko 100 ml Masło ARO 20 g Olej rzepakowy ARO 20 ml Burak gotowany 100 g 1. Comber z jelenia marynujemy przez noc w tymianku, czosnku, rozmarynie i odrobinie oliwy z oliwek. 2. Następnego dnia oczyszczamy mięso z aromatów, dobrze doprawiamy i szybko obsmażamy na rozgrzanej patelni ze wszystkich stron przez około 3 minuty z każdej strony, tak aby otrzymać ładnie skarmelizowane zewnętrzne warstwy i różowy środek. 3. Schładzamy, a następnie ciasno zawijamy mięso w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki, aby stwardniało. 4. Pół ilości pasternaku obieramy i przekrawamy w pół. Kroimy w cienkie plasterki i smażymy na rozgrzanym do 180°C oleju. Odsączamy na papierze kuchennym i doprawiamy solą. 5 porcji Miks sałat MC 100 g Cebulka marynowana MC 20 g Ser twardy ARO 20 g 5. Pozostałą część cienko kroimy i dusimy z masłem w rondelku na małym ogniu przez około 10-15 minut. Następnie dodajemy mleko i gotujemy do miękkości. Przekładamy do pojemnika blendera ręcznego i miksujemy na gładkie puré. 6. Pokrojone buraki i cebulkę przyprawiamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy w oliwie z oliwek. 7. Dziczyznę kroimy w cienkie plasterki i układamy na płaskich talerzach. Rozrzucamy na talerzu kilka buraków i łupin cebuli. Ozdabiamy ciepłym puré z pasternaku. Na wierzch kładziemy kilka liści sałaty oraz dodajemy chipsy z parmezanu i pasternaku. Skrapiamy oliwą z oliwek.

Inne gazetki Makro

Najnowsze gazetki