Gazetka Makro Październik 2021 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

* Dotyczy tych sklepów Makro

Produkty w tej gazetce

 
16 Inspirowani jesienią. Dania nie tylko z dziczyzny… Tatar z sarny z jarmużem i kwaśną śmietaną Sarnina 160 g Kwaśna śmietana 18% Musztarda Dijon 5 g Jarmuż 100 g Agrest 50 g Czarny pieprz 5 g Sól Pestki dyni MC 40 g Nasturcja 10 g Kwiaty jadalne 10 g 1. Mięso drobno siekamy i przekładamy do miseczki. 2. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz kwaśną śmietaną i musztardą Dijon oraz olejem z czosnku niedźwiedziego. 3. Ocet zagotowujemy w rondelku z cukrem. Następnie dodajemy do niego agrest i odstawiamy na bok. 4. Jarmuż smażymy do chrupkości na suchej patelni 2 porcje Ocet jabłkowy bio 50 g Cukier 50 g Olej z czosnku niedźwiedziego 10 ml i po usmażeniu przekładamy na papier kuchenny. 5. Pestki dyni przesmażamy na rozgrzanej suchej patelni. 6. Tatar wykładamy na talerz, z wierzchu posypujemy pokruszonym jarmużem. Całość ozdabiamy piklowanym agrestem, nasturcją i jadalnymi kwiatami.

Inne gazetki Makro

Najnowsze gazetki