Gazetka Makro Październik 2021 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

* Dotyczy tych sklepów Makro

Produkty w tej gazetce

 
17 Mielona dziczyzna 300 g Mielony boczek wieprzowy ARO 200 g Jajka M ARO 2 szt. Żółtko 1 szt. Tymianek świeży cięty 20 g Kasztany jadalne 50 g Ziele angielskie 2 g Ciasto francuskie 500 g Mąka uniwersalna ARO 100 g Masło ARO 100 g Grzyby leśne mieszane 200 g 1. Piekarnik rozgrzewamy do 160°C. 2. W dużej misce mieszamy mieloną wieprzowinę i mieloną dziczyznę. Dodajemy jajka, tymianek, kasztany i ziele angielskie i wyrabiamy, aż dobrze się połączą, a następnie doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Odkładamy na bok. 3. Na lekko obsypanej mąką powierzchni rozwałkowujemy ciasto francuskie na prostokąt o wymiarach około 20x30 cm. 4. Formujemy z wyrobionego wcześniej mięsa kiełbasę o tej samej długości, co najdłuższa krawędź prostokąta. Kładziemy ją na cieście, a następnie zawijamy nadzienie w ciasto, dociskając końce do uszczelnienia i zagniatając widelcem. 5. Wierzch kiełbasy smarujemy roztrzepanym żółt4 porcje Musztarda Dijon 30 g Śmietanka 30% MC 200 g Kwiaty jadalne 10 g Czarny sezam 2 g Sól 2 g Czarny pieprz 2 g kiem i posypujemy czarnym sezamem, a następnie pieczemy w piekarniku przez 15-20 minut, aż ciasto wyrośnie i zbrązowieje. 6. Do dekoracji: rozgrzewamy masło na dużej patelni na średnim ogniu. Smażymy na nim grzyby przez 4-5 minut lub do momentu, aż cała woda zostanie z grzybów uwolniona i wyparuje. Dodajemy śmietankę i zagotowujemy. 7. Przekładamy zawartość patelni do robota kuchennego i miksujemy na gładkie puré. Dodajemy musztardę i miksujemy do połączenia. 8. Kroimy na 4 talerze bułkę z kiełbasą na grube plastry i dzielimy równo na 2 talerze. Łyżką dekorujemy grzybowym puré kilkoma kawałkami marynowanych orzechów włoskich i liściem mniszka lekarskiego. Inspirowani jesienią. Dania nie tylko z dziczyzny… Kiełbasa z dziczyzny z grzybami leśnymi

Inne gazetki Makro

Najnowsze gazetki