Gazetka Makro Październik 2021 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

* Dotyczy tych sklepów Makro

Produkty w tej gazetce

 
24 Inspirowani jesienią. Dania nie tylko z dziczyzny… Burger z dzika z serem lazur Łopatka lub boczek z dzika 500 g Ketchup ARO 20 g Sos Worcestershire 20 g Szalotki 2 szt. Bułki burgerowe 4 szt. Oliwa z oliwek MC Jabłka 2 szt. Ser pleśniowy Lazur 50 g 1. Rozpracowujemy mięso w misce rękoma, aby rozbić tłuszcz – będzie to działać, jak naturalny środek wiążący i pomoże mielonemu mięsu skleić się. 2. Dzielimy mięso na 4 części, zwijamy każdy kawałek w kulkę, a następnie spłaszczamy na burgery o grubości około 1 cm i średnicy nieco większej niż bułki (będą grubsze podczas pieczenia). Wkładamy do lodówki do schłodzenia na 30 minut. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 120°C. 4. W małej misce mieszamy razem ketchup, Worcestershire i musztardę – w proporcjach według upodobań. Obieramy, drobno siekamy i mieszamy z sosem szalotki, a następnie odstawiamy na bok. 5. Bułki kroimy na pół, a następnie układamy je na 4 porcje Miks sałat 50 g Rukiew wodna 50g blasze do pieczenia i podgrzewamy w piekarniku przez kilka minut. 6. W międzyczasie rozgrzewamy odrobinę oleju na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu, i smażymy hamburgery przez około 4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż będą dobrze wysmażone. Dobrze doprawiamy. 7. Aby zbudować hamburgery, rozprowadzamy sos szalotkowy na ciepłym spodzie bułki. Następnie kładziemy plastry jabłka, burgera i kawałek sera pleśniowego. Na koniec dodajemy garść rukwi wodnej, przykrywamy drugą połówką bułki i od razu podajemy.

Inne gazetki Makro

Najnowsze gazetki