Gazetka Makro - strona 32 *

Gazetka Makro - strona 32 *

1 ... 32 ... 57
Gazetka Makro. Strona 32.
1 ... 32 ... 57

Przejrzyj gazetkę Makro, która jest aktualna od - do -, żeby sprawdzić najnowsze oferty. Na stronie 56 aktualnej gazetki, znajdziejsz najlepsze produkty z kategorii Hipermarkety i supermarkety. Katalog Makro oferuje zniżki na ponad 0 produktów, dzięki czemu masz pewność, że skorzystać z najlepszych ofert na produkty, które kupujesz! Jeśli chcesz zaoszczędzić pieniądze podczas kolejnych zakupów w Makro, nie zapomnij przejrzeć cały katalog od strony numer 1 do strony 56. Na aktualnej stronie znajdziesz promocje na -. Pamiętaj, w tej gazetce z Makro znajduje się wiele innych zniżek na takie produkty jak -. Jeśli chcesz kupować z głową i zaoszczędzić podczas kolejnych zakupów w sklepach Makro, nie przegap najnowszego katalogu pełnego niesamowitych cen i świetnych okazji. Odwiedzaj codziennie portal Twoja Gazetka, żeby się upewnić, że nie przegapisz żadnych świetnych promocji oferowanych przez Twoich ulubionych sprzedawców.

* Dotyczy tych sklepów Makro:
 
 
32 Souvlaki z dzika z glazurą śliwkową Inspirowani jesienią. Dania nie tylko z dziczyzny… Schab z dzika 500 g Brokuł MC 1 szt. Oliwa z oliwek MC 20 ml Szczypiorek MC 20 g Sezam MC 20 g Śliwki 100 g Papryka mielona 5 g Oregano suszone 5 g Ocet z czerwonego wina 10 ml Woda 100 ml Ogórki zielone 2 szt. Jogurt grecki MC 200 g 1. Przed gotowaniem moczymy bambusowe patyczki do szaszłyków w zimnej wodzie przez 30 minut. 2. Przygotowujemy glazurę: śliwki umieszczamy na patelni z papryką, oregano, octem i wodą. Gotujemy na średnim ogniu przez 15–20 minut. Po ostudzeniu blendujemy całość do uzyskania gładkiego purée. Przecieramy przez drob­ne sito do czystej miski, przyprawiamy do smaku, odstwiamy na bok. 3. Przygotowujemy tzatziki: ogórek zielony trzemy na tarce o grubych oczkach, czosnek rozdrabniamy, koperek drobno siekamy. Mieszamy w misce, dodajemy jogurt grecki, sok z cytryny, ocet, przyprawiamy cukrem pudrem i solą morską. Odstawiamy do lodówki. 4. W dużym garnku gotującej się wody blanszujemy brokuły przez 30 sekund. Odświeżamy natychmiast w misce z mrożoną wodą, a następnie odcedzamy 4 porcje Czosnek MC 2 ząbki Sok z cytryny RIOBA 10 ml Koperek MC 5 g Cukier puder 5 g Sól morska i doprawiamy odrobiną soli. 5. Kroimy schab z dzika na kawałki mniej więcej tej samej wielkości co brokuły. Nabijamy na namoczone patyczki, na przemian schab z brokułami, aż wszystkie zużyjemy. 6. Szaszłyki grilujemy na patelnij grillowej z odrobiną oliwy przez przez 6–8 minut, obracając je regularnie, aż zrumienią się ze wszystkich stron. 7. Zdejmujemy szaszłyki z grilla i obficie smarujemy gorące mięso glazurą śliwkową. Posypujemy większością posiekanego szczypiorku i prażonych nasion sezamu, tak aby przykleiły do glazury. 8. Podajemy gorące, z pitą, tzatzikami i pozostałą śliwkową glazurą do zanurzenia. Posypujemy szczyptą papryki, resztą szczypiorku i nasion sezamu do dekoracji.

Makro gazetki

 
NAJ gazetki