MARATON
MAREK WŁASNYCH
makro
JOGURTOWY
PODPŁOMYK
Z GRILOWANYM SEREM USTRZYCKIM
AKADEMIA
INSPIRACJI
makro
A PRZEPIS
* SKŁADNIKI
1. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i mieszamy.
Do mąki dodajemy jogurt i mieszamy składniki tyżką
a następnie zagniatamy ciasto na blacie podsypanym
mąką. Zagniecione, jednolite i elastyczne ciasto
przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut.
Składnik
llość
Cena
Wartość
Mąka Uniwersalna ARO
0,10 kg
145 zł
0,15 zł
Ser Rolada Ustrzycka MakroChef
0,02 kg
23,69 zł
0,47 zł
Jogurt Naturalny MakroChef
0,05 kg
5,35 zł
0,27 zł
2. Ser kroimy w plastry i smażymy na patelni grillowej.
Dalmare Kawior Czarny
0,01 kg
133,00 zł
1,33 zł
Koperek MakroChef
0,01 kg
35,00 zł
0,35 zł
3. Ciasto dzielimy na 2 części i rozwałkowujemy na
cienkie placki. Patelnię rozgrzewamy i ktadziemy na
niej rozwatkowany placek i smażymy po 2-3 minuty
z każdej strony.
Przyprawy
(sól, pieprz czarny mtotkowany)
3%
20,00 zł
0,66 zł
llość porcji
Food
Cost
Cena
obiadu
llość
4. Podpłomyk serwujemy z grillowanym serem oraz
kawiorem czarnym i dekorujemy koperkiem.
Opcjonalnie polewamy oliwą koperkową.
1 porcja netto
0,19 kg
3,17 zł
20 zł
10 porcji netto
1,90 kg
31,70 zł
200 zł
Food Cost
ok. 16%
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mięczaki i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne.
- cena netto.
O WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY
Maka
uniwersalna
JODURT
NATURALNY
1kg
Mąka Uniwersalna ARO
Ser Rolada Ustrzycka MakroChef
Jogurt Naturalny MakroChef
Koperek MakroChef
makro
TWÓJ SUKCES TO NASZ BIZNES