PESTKI
MARATON
MAREK WŁASNYCH
makro
CAŁY KALAFIOR
PIECZONY
W PALONYM MAŚLE Z KAPARAMI,
WINOGRONAMII MIĘTĄ
AKADEMIA
INSPIRACJI
makro
8 PRZEPIS
* SKŁADNIKI
1. Kalafiora obieramy z liści, korzeń kroimy w cienkie
plastry.
Składnik
llość
Cena
Wartość
Kalafior
0,40 kg
4,89 zł
1,96 zł
2. Masto rozpuszczamy na rozgrzanej patelni do
momentu, aż zacznie się pienić. Na patelni ktadziemy
catego (przygotowanego wcześniej) kalafiora
i smażymy bastując pieniącym się mastem od czasu
do czasu.
Masto Ekstra ARO
0,15 kg
15,00 zł
2,25 zł
Winogrono
0,02 kg
7,99 zł
0,16 zł
Mięta MakroChef
0,01 kg
36,90 zł
0,37 zł
Rodzynki sułtańskie MakroChef
0,01 kg
14,43 zł
0,14 zł
Pestki dyni MakroChef
0,01 kg
29,99 zł
0,30 zt
3. Kalafiora polewamy mastem do momentu, aż będzie
miękki.
Śmietanka 30% MakroChef
0,02 kg
13,29 zł
0,27 zł
Kapary w Zalewie MakroChef
0,01 kg
19,46 zł
0,19 zł
4. Posiekany korzeń kalafiora przektadamy do rondelka
i zalewamy śmietanką. Gotujemy pod przykryciem
przez okoto 5 minut po czym przyprawiamy solą
i pieprzem i blendujemy do uzyskania aksamitnego
Przyprawy
(sól, pieprz czarny młotkowany)
3%
20,00 zł
0,60 zt
llość porcji
Food
Cost
Cena
obiadu
pure.
llość
5. Masto pozostate po usmażeniu kalafiora przelewamy
przez sitko do rondelka. Następnie dodąjemy posiekane
kapary, pestrki dyni, rodzynki i miętę. Wszystko razem
delikatnie podgrzewamy uzyskując w ten sposób sos.
1 porcja netto
0,63 kg
6,24 zł
25 zt
10 porcji netto
6,30 kg
62,40 zł
250 zł
6. Upieczonego kalafiora podajemy na pure z kalafiora
z sosem z palonego masta z kaparami, mięta i plastrami
winogron.
Food Cost
ok. 25%
Alergeny: Mleko i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne.
*- cena netto.
O WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY
Chuf
aro
Masło
ekstra
RODZYNKI
TAR
KAPARY
200 g
同
1kg
2 kg
Maka Uniwersalna ARO
Ser Rolada Ustrzycka MakroChef
Jogurt Naturalny MakroChef
Koperek MakroChef
makro
TWÓJ SUKCES TO NASZ BIZNES