FORE
MARATON
MAREK WŁASNYCH
makro
MAKRELA, MUS
Z BOBU, KÁLAREPA
PRZEPIS
1. Bób gotujemy w garnku z wrzącą, osoloną wodą przez
około 15 minut. Następnie odcedzamy i obieramy ze skóry.
Przekładamy do wysokiego pojemnika i blendujemy na
gładkie puree doprawiając solą.
2. Olej i posiekany szczypiorek przekładamy do rondelka,
blendujemy razem i podgrzewamy do temp. około 50C.
Następnie przecedzamy przez ściereczkę do miski i tak
powstałą oliwę szczypiorkową odstawiamy.
3. Makrelę oczyszczamy, filetujemy, wyjmujemy ości
i przekładamy do miski z roztworem solanki 4% na 10 minut.
Następnie wyjmujemy, ściągamy skórę z ryby i osuszmy na
ręczniku papierowym.
4. W małym rondelku zagotowujemy wodę z cukrem, octem
i wrzucamy do niej obraną czerwoną cebulę przekrojoną na
pół i rozłożoną na części. Całość gotujemy przez około
2 minuty, a następnie odcedzamy i odkładamy na bok.
5. Kalarepę obieramy i kroimy w bardzo cienkie plastry.
6. Na małą patelnię wlewamy śmietankę. Dodajemy zielony
pieprz i całość redukujemy do uzyskania konsystencji sosu.
7. Makrelę smażymy na patelni z rozgrzanym masłem skórą do
dotu przez około 4 minuty.
8. Gotową rybę podajemy z puree z bobu, czerwoną cebulą,
sosem z zielonego pieprzu, plastrami kalarepy, oliwą
szczypiorkową, kaparami z szypułką i mikro liśćmi.
2,5 kg
HABAS
Bób MakroChef
KAPARY
SKŁADNIKI
Kapary z szypułkami MakroChef
Składnik
Makrela
Bob MakroChef
Kalarepa
Kapary z szypułkami MakroChef
Masto ARO
Cebula czerwona
Ocet winny MakroChef
Nasturcja liść
Olej rzepakowy ARO
Szczypiorek MakroChef
Pieprz zielony w zalewie MakroChef
Śmietanka 30% MakroChef
Mikro liście Rzod.
WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY
Przyprawy
(sól, pieprz czarny młotkowany)
Ilość porcji
1 porcja netto
10 porcji netto
rzepakowy
Ilość
0,18 kg
0,10 kg
0,04 kg
0,01 kg
0,05 kg
0,04 kg
0,01 kg
0,01 kg
0,05 kg
Olej rzepakowy ARO
0,03 kg
0,00 kg
0,05 kg
0,01 kg
3%
Ilość
0,58 kg
5,77 kg
AKADEMIA
INSPIRACJI
makro
Cena
12,99 zł
11,19 zł
7,98 zł
11,20 zł
16,95 zł
7,39 zł
9,44 zł
231,80 zł
5,01 zł
35,98 zł
33,01 zł
13,29 zł
133,26 zł
20,00 zł
Food
Cost
10,77 zł
107,70 zł
Food Cost
Alergeny: Mleko i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne.- cena netto.
ok. 31%
7037
Wartość
2,34 zł
1,12 zł
PHONE
BELONY
0,32 zł
0,11 zł
0,85 zł
0,30 zł
0,09 zł
2,32 zł
0,25 zł
1,08 zł
0,07 zł
0,66 zł
0,67 zł
0,60 zł
Cena
obiadu
35 zł
350 zł
Pieprz zielony w zalewie MakroChef
makro
TWÓJ SUKCES TO NASZ BIZNES