Gatezka Makro Listopad 2022 - str. 22 *

22 / 26

Gazetka Makro - Produkty w akcji - kalárepa, cebula czerwona, makrelą, kapary, bób, szczypiorek, olej rzepakowy, olej, ocet winny, woda, mus. Strona 22.
22 / 26

Przejrzyj gazetkę Makro, która jest aktualna od - do -, żeby sprawdzić najnowsze oferty. Na stronie 25 aktualnej gazetki, znajdziejsz najlepsze produkty z kategorii Hipermarkety i supermarkety. Katalog Makro oferuje zniżki na ponad 291 produktów, dzięki czemu masz pewność, że skorzystać z najlepszych ofert na produkty, które kupujesz! Jeśli chcesz zaoszczędzić pieniądze podczas kolejnych zakupów w Makro, nie zapomnij przejrzeć cały katalog od strony numer 1 do strony 25. Na aktualnej stronie znajdziesz promocje na makrelą, olej rzepakowy, mus, kalárepa, kapary, olej, woda. Pamiętaj, w tej gazetce z Makro znajduje się wiele innych zniżek na takie produkty jak sok jabłkowy, olej oliwkowy, talerz, kalafior, orzeszki, bazylia, olej rzepakowy, orzeszki, orzeszki ziemne, patelnia. Jeśli chcesz kupować z głową i zaoszczędzić podczas kolejnych zakupów w sklepach Makro, nie przegap najnowszego katalogu pełnego niesamowitych cen i świetnych okazji. Odwiedzaj codziennie portal Twoja Gazetka, żeby się upewnić, że nie przegapisz żadnych świetnych promocji oferowanych przez Twoich ulubionych sprzedawców.

* Obowiązuje we wszystkich sklepach Makro

Produkty w tej gazetce

 
 
FORE MARATON MAREK WŁASNYCH makro MAKRELA, MUS Z BOBU, KÁLAREPA PRZEPIS 1. Bób gotujemy w garnku z wrzącą, osoloną wodą przez około 15 minut. Następnie odcedzamy i obieramy ze skóry. Przekładamy do wysokiego pojemnika i blendujemy na gładkie puree doprawiając solą. 2. Olej i posiekany szczypiorek przekładamy do rondelka, blendujemy razem i podgrzewamy do temp. około 50C. Następnie przecedzamy przez ściereczkę do miski i tak powstałą oliwę szczypiorkową odstawiamy. 3. Makrelę oczyszczamy, filetujemy, wyjmujemy ości i przekładamy do miski z roztworem solanki 4% na 10 minut. Następnie wyjmujemy, ściągamy skórę z ryby i osuszmy na ręczniku papierowym. 4. W małym rondelku zagotowujemy wodę z cukrem, octem i wrzucamy do niej obraną czerwoną cebulę przekrojoną na pół i rozłożoną na części. Całość gotujemy przez około 2 minuty, a następnie odcedzamy i odkładamy na bok. 5. Kalarepę obieramy i kroimy w bardzo cienkie plastry. 6. Na małą patelnię wlewamy śmietankę. Dodajemy zielony pieprz i całość redukujemy do uzyskania konsystencji sosu. 7. Makrelę smażymy na patelni z rozgrzanym masłem skórą do dotu przez około 4 minuty. 8. Gotową rybę podajemy z puree z bobu, czerwoną cebulą, sosem z zielonego pieprzu, plastrami kalarepy, oliwą szczypiorkową, kaparami z szypułką i mikro liśćmi. 2,5 kg HABAS Bób MakroChef KAPARY SKŁADNIKI Kapary z szypułkami MakroChef Składnik Makrela Bob MakroChef Kalarepa Kapary z szypułkami MakroChef Masto ARO Cebula czerwona Ocet winny MakroChef Nasturcja liść Olej rzepakowy ARO Szczypiorek MakroChef Pieprz zielony w zalewie MakroChef Śmietanka 30% MakroChef Mikro liście Rzod. WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY Przyprawy (sól, pieprz czarny młotkowany) Ilość porcji 1 porcja netto 10 porcji netto rzepakowy Ilość 0,18 kg 0,10 kg 0,04 kg 0,01 kg 0,05 kg 0,04 kg 0,01 kg 0,01 kg 0,05 kg Olej rzepakowy ARO 0,03 kg 0,00 kg 0,05 kg 0,01 kg 3% Ilość 0,58 kg 5,77 kg AKADEMIA INSPIRACJI makro Cena 12,99 zł 11,19 zł 7,98 zł 11,20 zł 16,95 zł 7,39 zł 9,44 zł 231,80 zł 5,01 zł 35,98 zł 33,01 zł 13,29 zł 133,26 zł 20,00 zł Food Cost 10,77 zł 107,70 zł Food Cost Alergeny: Mleko i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne.- cena netto. ok. 31% 7037 Wartość 2,34 zł 1,12 zł PHONE BELONY 0,32 zł 0,11 zł 0,85 zł 0,30 zł 0,09 zł 2,32 zł 0,25 zł 1,08 zł 0,07 zł 0,66 zł 0,67 zł 0,60 zł Cena obiadu 35 zł 350 zł Pieprz zielony w zalewie MakroChef makro TWÓJ SUKCES TO NASZ BIZNES

Inne gazetki Makro

Najnowsze gazetki