Gazetka Makro - 26.09.2021 - 28.11.2022 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

* Obowiązuje we wszystkich sklepach Makro

Produkty w tej gazetce

 
MARATON MAREK WŁASNYCH makro PIECZONA PAPRYKA KASZA JAGLANA, IMBIR, MARAKUJA PRZEPIS 1. Szczypiorek kroimy. Cebulę i imbir obieramy i kroimy w kostkę o boku 3 mm. następnie wrzucamy do rondelka z rozgrzanym olejem. Całość podsmażamy przez około 1 minutę i dodajemy czosnek. Mieszamy, wsypujemy kaszę jaglaną, wlewamy mleko kokosowe i doprawiamy solą. Kaszę gotujemy około 15 minut nie mieszając. Gotową kaszę odstawiamy na 5 min. pod przykryciem. 2. Pomarańcze parzymy, obieramy ze skóry, którą następnie kroimy w cienkie paseczki, a z pozostałej pomarańczy wyciskamy sok. Na małą patelnię wlewamy sok z pomarańczy, dodajemy pokrojoną skórkę, cukier trzcinowy i miąższ ze świeżej marakuji. Całość zagotowujemy i odstawiamy. 3. Łuskane pestki dyni prażymy na rozgrzanej suchej patelni. 4. Mini marchewki kroimy na desce wzdłuż i przekładamy na małą patelnię z niewielką ilością oleju. Posypujemy cukrem trzcinowym i pieprzem i całość karmelizujemy przez około 3 minuty. 5. Paprykę myjemy, przekrajamy wzdłuż na pół, wyjmujemy gniazda nasienne i faszerujemy ugotowaną kaszą jaglaną. Następnie przekładamy na blaszkę do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180C i pieczemy przez około 15 minut. 6. Zapieczoną paprykę podajemy z karmelizowaną mini marchewką, sosem z marakuji i pomarańczy, prażonymi pestkami dyni i świeżymi ziołami. k aro Kasza jaglana Kasza jaglana ARO Chef ¿ PESTKI DYNI SKŁADNIKI Pestki dyni MakroChef Składnik Papryka biała Cebula biata MakroChef Czosnek kostka MakroChef Pomarańcza MakroChef Imbir Kasza jaglana ARO Pestki dyni MakroChef Marakuja Olej rzepakowy ARO Szczypior MakroChef WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY Mleko kokosowe MakroChef Mini marchew Bazylia czerwona MakroChef Rukiew wodna MakroChef Przyprawy (sól, pieprz czarny,cukier trzcinowy, curry, chilli) Ilość porcji 1 porcja netto 10 porcji netto Chef 200 ENSIECETEREZ" COCONUT SILK NEAL FOR A CHEM Ilość 0,18 kg 0,02 kg Mleko kokosowe MakroChef 0,01 kg 0,20 kg 0,02 kg 0,05 kg 0,01 kg 0,04 kg 0,04 kg 0,00 kg 0,10 kg 0,05 kg 0,00 kg 0,01 kg 3% Ilość 0,73 kg 7,33 kg Food Cost ok. 35% Alergeny: orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne, orzechy m. in. migdały orzechy laskowe orzechy włoskie i orzechy nerkowca.. AKADEMIA INSPIRACJI makro Cena 11,98 zł 4,24 zł 31,99 zł 7,99 zł 13,98 zł 9,70 zł 29,99 zł 24,97 zł 5,01 zł 35,98 zł 10,17 zł 99,95 zł 44,90 zł 44,90 zł 28,00 zł Wartość BAZYLIA CZERWONA TZ2 2,16 zł 0,08 zł 0,32 zł 1,60 zł 0,28 zł 0,49 zł 0,30 zł 1,00 zł 0,20 zł 0,14 zł 1,02 zł 5,00 zł 0,18 zł 0,22 zł Food Cost Cena obiadu 13,83 zł 138,30 zł 40 zł 400 zł 0,84 zł - cena netto. Bazylia czerwona MakroChef makro TWÓJ SUKCES TO NASZ BIZNES

Inne gazetki Makro

Najnowsze gazetki