MARATON
MAREK WŁASNYCH
makro
PIECZONA
PAPRYKA
KASZA JAGLANA, IMBIR, MARAKUJA
PRZEPIS
1. Szczypiorek kroimy. Cebulę i imbir obieramy i kroimy
w kostkę o boku 3 mm. następnie wrzucamy do rondelka
z rozgrzanym olejem. Całość podsmażamy przez około
1 minutę i dodajemy czosnek. Mieszamy, wsypujemy
kaszę jaglaną, wlewamy mleko kokosowe i doprawiamy
solą. Kaszę gotujemy około 15 minut nie mieszając.
Gotową kaszę odstawiamy na 5 min. pod przykryciem.
2. Pomarańcze parzymy, obieramy ze skóry, którą
następnie kroimy w cienkie paseczki, a z pozostałej
pomarańczy wyciskamy sok. Na małą patelnię wlewamy
sok z pomarańczy, dodajemy pokrojoną skórkę,
cukier trzcinowy i miąższ ze świeżej marakuji. Całość
zagotowujemy i odstawiamy.
3. Łuskane pestki dyni prażymy na rozgrzanej suchej
patelni.
4. Mini marchewki kroimy na desce wzdłuż i przekładamy
na małą patelnię z niewielką ilością oleju. Posypujemy
cukrem trzcinowym i pieprzem i całość karmelizujemy
przez około 3 minuty.
5. Paprykę myjemy, przekrajamy wzdłuż na pół,
wyjmujemy gniazda nasienne i faszerujemy ugotowaną
kaszą jaglaną. Następnie przekładamy na blaszkę do
pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika do
temp. 180C i pieczemy przez około 15 minut.
6. Zapieczoną paprykę podajemy z karmelizowaną mini
marchewką, sosem z marakuji i pomarańczy, prażonymi
pestkami dyni i świeżymi ziołami.
k
aro
Kasza
jaglana
Kasza jaglana ARO
Chef
¿
PESTKI
DYNI
SKŁADNIKI
Pestki dyni MakroChef
Składnik
Papryka biała
Cebula biata MakroChef
Czosnek kostka MakroChef
Pomarańcza MakroChef
Imbir
Kasza jaglana ARO
Pestki dyni MakroChef
Marakuja
Olej rzepakowy ARO
Szczypior MakroChef
WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY
Mleko kokosowe MakroChef
Mini marchew
Bazylia czerwona MakroChef
Rukiew wodna MakroChef
Przyprawy
(sól, pieprz czarny,cukier trzcinowy,
curry, chilli)
Ilość porcji
1 porcja netto
10 porcji netto
Chef
200
ENSIECETEREZ"
COCONUT
SILK
NEAL FOR A CHEM
Ilość
0,18 kg
0,02 kg
Mleko kokosowe MakroChef
0,01 kg
0,20 kg
0,02 kg
0,05 kg
0,01 kg
0,04 kg
0,04 kg
0,00 kg
0,10 kg
0,05 kg
0,00 kg
0,01 kg
3%
Ilość
0,73 kg
7,33 kg
Food Cost
ok. 35%
Alergeny: orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne, orzechy
m. in. migdały orzechy laskowe orzechy włoskie i orzechy nerkowca..
AKADEMIA
INSPIRACJI
makro
Cena
11,98 zł
4,24 zł
31,99 zł
7,99 zł
13,98 zł
9,70 zł
29,99 zł
24,97 zł
5,01 zł
35,98 zł
10,17 zł
99,95 zł
44,90
zł
44,90 zł
28,00 zł
Wartość
BAZYLIA
CZERWONA
TZ2
2,16 zł
0,08 zł
0,32 zł
1,60 zł
0,28 zł
0,49 zł
0,30 zł
1,00 zł
0,20 zł
0,14 zł
1,02 zł
5,00 zł
0,18 zł
0,22 zł
Food Cost Cena obiadu
13,83 zł
138,30 zł
40 zł
400 zł
0,84 zł
- cena netto.
Bazylia czerwona MakroChef
makro
TWÓJ SUKCES TO NASZ BIZNES