Gatezka Makro Listopad 2022 - str. 24 *

24 / 26

Gazetka Makro - Produkty w akcji - seler, porzeczki czerwone, porzeczki czarne, lody, sorbet, cukier trzcinowy, mąka, orzeszki, orzeszki ziemne, migdały, orzechy włoskie, pestki dyni, orzechy nerkowca, orzechy laskowe, Rioba, rózga. Strona 24.
24 / 26

Przejrzyj gazetkę Makro, która jest aktualna od - do -, żeby sprawdzić najnowsze oferty. Na stronie 25 aktualnej gazetki, znajdziejsz najlepsze produkty z kategorii Hipermarkety i supermarkety. Katalog Makro oferuje zniżki na ponad 291 produktów, dzięki czemu masz pewność, że skorzystać z najlepszych ofert na produkty, które kupujesz! Jeśli chcesz zaoszczędzić pieniądze podczas kolejnych zakupów w Makro, nie zapomnij przejrzeć cały katalog od strony numer 1 do strony 25. Na aktualnej stronie znajdziesz promocje na cukier trzcinowy, lody, orzeszki, orzeszki ziemne, migdały, orzechy włoskie, pestki dyni. Pamiętaj, w tej gazetce z Makro znajduje się wiele innych zniżek na takie produkty jak bazylia, olej rzepakowy, orzeszki, orzeszki ziemne, patelnia, cukier trzcinowy, czosnek, musztarda, lisc laurowy, kalafior. Jeśli chcesz kupować z głową i zaoszczędzić podczas kolejnych zakupów w sklepach Makro, nie przegap najnowszego katalogu pełnego niesamowitych cen i świetnych okazji. Odwiedzaj codziennie portal Twoja Gazetka, żeby się upewnić, że nie przegapisz żadnych świetnych promocji oferowanych przez Twoich ulubionych sprzedawców.

* Obowiązuje we wszystkich sklepach Makro

Produkty w tej gazetce

 
 
MARATON MAREK WŁASNYCH makro SORBET Z SELERA I CZARNEJ PORZECZKI, KRUSZONKA DYNIOWA PRZEPIS 1. Seler myjemy, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 170C. i pieczemy przez około 1 godzinę do momentu aż całkowicie zmięknie. 2. Upieczony seler odwijamy z folii i obieramy ze skóry. Przekładamy do wysokiego pojemnika i blendujemy na gładką masę. 3. Czarną porzeczkę blendujemy w wysokim pojemniku na gładką masę. Dodajemy glukozę i wcześniej przygotowany seler. Całość jeszcze raz dokładnie blendujemy, przekładamy do miski i wkładamy do zamrażarki na około 8 godzin. Zamrożony sorbet blendujemy przed samym podaniem. 4. Mąkę, cukier trzcinowy oraz masło o luźnej konsystencji przekładamy do miski. Całość mieszamy rózgą, a następnie powstałą kruszonkę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. około 180C i pieczemy przez około 10 minut. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. 5. Łuskane pestki dyni siekamy i prażymy na suchej rozgrzanej patelni przez około 5 minut. 6. Czerwoną porzeczkę karmelizujemy z cukrem trzcinowym na małej patelni przez około 4 minuty i odstawiamy na bok. 7. Ser mascarpone przekładamy do miski i mieszamy z syropem miętowym do uzyskania jednolitej konsystencji. 8. Pestki dyni i kruszonkę wsypujemy na dno talerza, następnie układamy sorbet z porzeczki, krem z sera mascarpone i dekorujemy jeżyną, czerwoną porzeczką oraz mikro ziołami. Syrop miętowy Rioba Chef TRZCINOWY 1 kg Cukier trzcinowy MakroChef SKŁADNIKI Składnik Seler Porzeczka czarna MakroChef Glukoza Pestki dyni MakroChef Masto ARO WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY Mąka T500 Cukier trzcinowy MakroChef Jeżyna Porzeczka czerwona MakroChef Szczawik zajęczy Syrop miętowy Rioba Ser mascarpone Przyprawy Ilość porcji 1 porcja netto 10 porcji netto Food Cost Chef PESTKI DYNI Ilość 0,05 kg 0,06 kg 0,08 kg 0,02 kg 0,03 kg 0,03 kg 0,14 kg 0,02 kg 0,03 kg 0,00 kg 0,00 kg 0,00 kg 3% Pestki dyni MakroChef Ilość 0,47 kg 4,65 kg AKADEMIA INSPIRACJI makro 200 g Cena 3,79 zł 6,49 zł 1,89 zł 29,99 zł 32,31 zł 1,50 zł 10,72 zł 63,92 zł 6,99 zł 366,33 zł 23,92 zł 22,99 zł 0,00 zł Food Cost Alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne, mleko I produkty pochodne, orzechy m. in, migdały orzechy laskowe orzechy włoskie i orzechy nerkowca, seler i produkty pochodne 6,14 zł 61,40 zł ok. 31% Wartość 0,19 zł 0,39 zł 0,15 zł 0,60 zł 0,97 zł 0,05 zł 1,50 zł 1,28 zł 0,21 zł 0,73 zł 0,05 zł 0,02 zł 0,00 zł - cena netto. aro Cena obiadu 20 zł. 200 zł Masło ekstra o ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU 82% Masto ARO makro TWÓJ SUKCES TO NASZ BIZNES

Inne gazetki Makro

Najnowsze gazetki