Hash brown z sałatką
z wędzonym pstrągiem
1 porcja
80 g
3 szt.
2 szt.
30 g
30 g
5g
30 g
8g
2 szt.
Pstrąg wędzony
Hash brown
Jajka
Ogórki kiszone kostka
Majonez
Musztarda francuska
Czerwona cebula
Szczypiorek
Sól, pieprz
Jajka przepiórcze
Kwiaty jadalne lub
zioła
Hash brown smażymy w głębokim tłuszczu.
Odsączamy na ręczniku papierowym i lekko
solimy. Ugotowane na twardo jajka ścieramy
na tarce o dużych oczkach. Dodajemy:
rozdrobnione mięso z pstrąga, ogórki kiszone
i czerwoną cebulę, majonez, musztardę oraz
posiekany czosnek. Doprawiamy pieprzem
i dokładnie mieszamy. Gotową pastę układamy
na usmażonych hash brownach. Dekorujemy
połówkami jajek przepiórczych ugotowanych na
twardo oraz ziołami lub kwiatami jadalnymi.
- 21 -