SPEE
MARATON
MAREK WLASNYCH
makro
AZJATYCKA
ZUPA PHO BO
PRZEPIS
1. Szponder wołowy przekładamy do rondelka
izalewamy zimną wodą, tak aby woda zakryta mięso.
Powoli gotujemy około godziny i usuwamy szumowiny.
aby wywar był klarowny.
2. Następnie dodajemy sos rybny, obrany imbir, czosnek
pokrojony w drobne kawałki, paprykę chilli i całość
gotujemy dalej przez około 30 minut.
3. Sezam prażymy na suchej, rozgrzanej patelni
i odstawiamy. Makaron ryżowy gotujemy w garnku
we wrzącej osolonej wodzie przez około 4 minuty.
Następnie odcedzamy makaron na sitku i przekładamy
do miski na zupę
Cebulę dymkę i świeżą kolendrę siekamy.
Udziec wołowy kroimy w poprzek włókien na grubość
okoto 4 milimetry i grillujemy na mocno rozgrzanej
patelni przez około 30 sekund z każdej strony.
następnie doprawiamy pieprzem i układamy w misce
na ugotowanym makaronie ryżowym.
4.
5.
6. Następnie zalewamy makaron i grillowany udziec
klarownym wywarem. Na makaron uktadamy kletki
fasali mung
7. Całość posypujemy posiekaną cebulą dymką,
kolendra i prażonym sezamem, oraz skraplamy
sokiem z limonki.
CZOSNEK
Czosnek MakroChef
SKŁADNIKI
Kietki fasoll mung MakroChef
Składnik
Szponder wetewy
Udziec wotowy B/k
Czosnek MakroChef
Cebula dymka
Limonka MakroChef
Kolendra Cięta Makrecher
Kiesfasoli mung Mar
Sezam jasny Makrecher
Imbir
Makaron ryżowy
Papryczka chill
Ses rybny
Przyprawy
(s6, pieprz czarny motkowany
WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY
Ilość porcji
porcja natte
10 percinetto
OLENGRA
INN
Ilość
0.10 kg
0,05 kg
0010
0,02 kg
0,021
0,01kg
0,03 kg
0,01kg
0,03 kg
0,05 kg
0,01kg
0,03 kg
38
Kolendra Cięta MakroChef
Ilość
0.37 kg
3,70 kg
AKADEMIA
INSPIRACJI
makro
Cena
17,99 z
21,992
31,98 z
3,982
6,99 z
69,30
5,89 z
30,202
13,98
29,4521
43,96 21
14,27
20,00 z
Food
Cost
7,98 2
75,80
Wartość
1,80zt
1,10 zł
0,32 zt
0,08
0,14 zł
0,70 zł
0,18
0,30 zł
0,42 zł
Food Cost
ok. 31%
Alergeny: skorupak produkty pochodne, ryby i produkty pochodne, ja produkty
pohon, nasiona sezamu i produkty pochadne, misczaki predukty po
1,47 zł
0,44 zł
0.432
0,60 zł
Cena
abiadu
25 2
250 zł
-cena netto
Sezam Jasny MakroChef
makro
TWÓJ FUNGES TO NASZ BIZNES