Gazetka Makro Kwiecień 2023 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

* Obowiązuje we wszystkich sklepach Makro

Produkty w tej gazetce

 
BEE MARATON MAREK WLASNYCH makro FILET Z KACZKI KOMPRESOWANA GRUSZKA NASHI, SER FETA I CZARNY BEZ PRZEPIS 1. Pierś kaczki nacinamy .w kratkę" od strony ze skórą, nie uszkadzając mięsa. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i solą morską. Przekładamy na zimną patelnię z grubym dnem (np. zeliwną) skórą do dołu i podgrzewamy na umiarkowanym ogniu stopniowo wytaplając tłuszcz 2. Następnie pierś umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180* Ci pieczemy przez około 8 minut 3. Ser feta rozdrabniamy na drobne kawałki. Gruszkę Nashi kroimy w kostkę oraz w cienkie plastry po czym tak przygotowane przekładamy do worków próżniowych i kompresujemy z sokiem z limonki. 4. Fond przygotowujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu Redukujemy i zagęszczamy mastem do uzyskania połysku i odpowiedniej konsystencji. Do sosu dodajemy czarny bez. 5. Pierś z kaczki wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy aby mięso odpoczęło. Po upływie około 5 minut mięso kroimy i przekładamy na talerz 6. Kaczkę podajemy z kompresowaną gruszką Nashi, serem feta oraz sosem z czarnego bzu. Maslo ekstra www Masto Extra ARO Ser Feta MakroChef SKŁADNIKI Składnik Drop Filet z Kaczki Pekin Ser Feta MakroChef Gruszka Nashi Fondu Dziczyzna MakroChef Czarny Dez MakroChef Maste ExtraARO Syrop Limonka Ribe Przyprawy ise, pleprz czarny mtotkowany) WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY Ilość porcji 1 porcja netto 10 percinetto Food Cost Ilość 0,20 kg 0,05 kg 0,02 kg 0,01 Syrop Limenka Rioba 0,01% 0,01kg 0,01kg 3% Ilość 0,31 kg 3.10 kg Alergeny: Miksi produkty pochodne, Saler i produkty pochod AKADEMIA INSPIRACJI makro Cena 35,99 z 44,95 zł 8,99 z 67,96 9,29 z 17,45 14,812 20,00 29 Food Cost 11,32 113,20 z ok. 25% CZARNY BEZ Wartość 7,20 zł 2,25 z 0,18 z 0,68 z 0,09 017 zł 0,15 z 0,60 zł Cona obiadu 452 450 z -cena netto Czarny Bez MakroChef makro TWÓJ FUNGES TO HAVE BIZNES

Inne gazetki Makro

Najnowsze gazetki