BEE
MARATON
MAREK WLASNYCH
makro
FILET Z KACZKI
KOMPRESOWANA GRUSZKA NASHI, SER FETA
I CZARNY BEZ
PRZEPIS
1. Pierś kaczki nacinamy .w kratkę" od strony
ze skórą, nie uszkadzając mięsa. Doprawiamy świeżo
zmielonym pieprzem i solą morską. Przekładamy
na zimną patelnię z grubym dnem (np. zeliwną) skórą
do dołu i podgrzewamy na umiarkowanym ogniu
stopniowo wytaplając tłuszcz
2. Następnie pierś umieszczamy w piekarniku
nagrzanym do 180* Ci pieczemy przez około
8 minut
3. Ser feta rozdrabniamy na drobne kawałki. Gruszkę
Nashi kroimy w kostkę oraz w cienkie plastry po
czym tak przygotowane przekładamy do worków
próżniowych i kompresujemy z sokiem z limonki.
4. Fond przygotowujemy zgodnie z instrukcją
zamieszczoną na opakowaniu Redukujemy
i zagęszczamy mastem do uzyskania połysku
i odpowiedniej konsystencji. Do sosu dodajemy czarny
bez.
5. Pierś z kaczki wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy
aby mięso odpoczęło. Po upływie około 5 minut mięso
kroimy i przekładamy na talerz
6. Kaczkę podajemy z kompresowaną gruszką Nashi,
serem feta oraz sosem z czarnego bzu.
Maslo
ekstra
www
Masto Extra ARO
Ser Feta MakroChef
SKŁADNIKI
Składnik
Drop Filet z Kaczki Pekin
Ser Feta MakroChef
Gruszka Nashi
Fondu Dziczyzna MakroChef
Czarny Dez MakroChef
Maste ExtraARO
Syrop Limonka Ribe
Przyprawy
ise, pleprz czarny mtotkowany)
WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY
Ilość porcji
1 porcja netto
10 percinetto
Food Cost
Ilość
0,20 kg
0,05 kg
0,02 kg
0,01
Syrop Limenka Rioba
0,01%
0,01kg
0,01kg
3%
Ilość
0,31 kg
3.10 kg
Alergeny: Miksi produkty pochodne, Saler i produkty pochod
AKADEMIA
INSPIRACJI
makro
Cena
35,99 z
44,95 zł
8,99 z
67,96
9,29 z
17,45
14,812
20,00 29
Food
Cost
11,32
113,20 z
ok. 25%
CZARNY
BEZ
Wartość
7,20 zł
2,25 z
0,18 z
0,68 z
0,09
017 zł
0,15 z
0,60 zł
Cona
obiadu
452
450 z
-cena netto
Czarny Bez MakroChef
makro
TWÓJ FUNGES TO HAVE BIZNES