BORDE
MARATON
MAREK WARSAUCH
makro
CAŁY KALAFIOR
PIECZONY
W PALONYM MAŚLE Z KAPARAMI,
WINOGRONAMI I MIĘTĄ
PRZEPIS
1. Kalafiora obieramy z liści, korzeń kroimy w cienkie
plastry.
2. Masto rozpuszczamy na rozgrzanej patelni do
momentu, aż zacznie się pienić. Na patelni kładziemy
catego (przygotowanego wcześniej) kalafiora
Ismazymy bastując pieniącym się masłem od czasu
do czasu.
3. Kalafiora polewamy mastem do momentu, aż będzie
miękki.
4. Posiekany korzeń kalafiora przekładamy do rondelka
Izalewamy śmietanką. Gotujemy pod przykryciem
przez około 5 minut po czym przyprawiamy solą
pieprzem i blendujemy do uzyskania aksamitnego
pure.
5. Masto pozostałe po usmażeniu kalafiora przelewamy
przez sitko do rondelka. Następnie dodajemy posiekane
kapary, pestrki dyni, rodzynki i miętę. Wszystko razem
delikatnie podgrzewamy uzyskując w ten sposób sos.
6. Upieczonego kalafiora podajemy na pure z kalafiora
z sosem z palonego masta z kaparami, mięta i plastrami
winogron.
Bar
Maka Uniwersalna ARO
PEST
CITNE
www
SKŁADNIKI
Składnik
Kalafior
Hasle Etra ARO
WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY
Winogrone
Mista MakroChef
Rodzyneluttańsle MakroChef
Pestki dyni MakreChef
Śmietanka 30x MakroChef
Kapary w Zalewa MakroChef
Przyprawy
(sól, pieprz czarny metkowany)
Ilość poreji
1porcja netto
10 percji nette
Food Cost
RODZYNKI
Ilość
0,40 kg
0,15 kg
0,02 kg
Ser Rolada Ustrzycka MakroChef Jogurt Naturalny MakroChef
0,01kg
0,01kg
0,01kg
0,02 kg
0,01kg
3%
Ilość
0,63 kg
6,30 kg
AKADEMIA
INSPIRACJI
makro
300,
Cena
4,89
15,00
7,99 z
36,902
14,43 z
29,99 2
13,29 z
19,462
20,00 z
Alety pochodne, nasiera dezama i produkty pechene
Food
Cost
6,24
62.40 z
ok. 25%
Wartość
1,96 z
2,252
0,16
0,37 2
034 2
0,30
027 zh
0,192
0,60
2
Maslo
ekstra
Cena
obiadu
25 2
250
-cena netto
Koperek MakroChef
makro
TWÓJ SUKSES TO NASZ BIZNES