Gazetka Makro Kwiecień 2023 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

* Obowiązuje we wszystkich sklepach Makro

Produkty w tej gazetce

 
BORDE MARATON MAREK WARSAUCH makro CAŁY KALAFIOR PIECZONY W PALONYM MAŚLE Z KAPARAMI, WINOGRONAMI I MIĘTĄ PRZEPIS 1. Kalafiora obieramy z liści, korzeń kroimy w cienkie plastry. 2. Masto rozpuszczamy na rozgrzanej patelni do momentu, aż zacznie się pienić. Na patelni kładziemy catego (przygotowanego wcześniej) kalafiora Ismazymy bastując pieniącym się masłem od czasu do czasu. 3. Kalafiora polewamy mastem do momentu, aż będzie miękki. 4. Posiekany korzeń kalafiora przekładamy do rondelka Izalewamy śmietanką. Gotujemy pod przykryciem przez około 5 minut po czym przyprawiamy solą pieprzem i blendujemy do uzyskania aksamitnego pure. 5. Masto pozostałe po usmażeniu kalafiora przelewamy przez sitko do rondelka. Następnie dodajemy posiekane kapary, pestrki dyni, rodzynki i miętę. Wszystko razem delikatnie podgrzewamy uzyskując w ten sposób sos. 6. Upieczonego kalafiora podajemy na pure z kalafiora z sosem z palonego masta z kaparami, mięta i plastrami winogron. Bar Maka Uniwersalna ARO PEST CITNE www SKŁADNIKI Składnik Kalafior Hasle Etra ARO WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY Winogrone Mista MakroChef Rodzyneluttańsle MakroChef Pestki dyni MakreChef Śmietanka 30x MakroChef Kapary w Zalewa MakroChef Przyprawy (sól, pieprz czarny metkowany) Ilość poreji 1porcja netto 10 percji nette Food Cost RODZYNKI Ilość 0,40 kg 0,15 kg 0,02 kg Ser Rolada Ustrzycka MakroChef Jogurt Naturalny MakroChef 0,01kg 0,01kg 0,01kg 0,02 kg 0,01kg 3% Ilość 0,63 kg 6,30 kg AKADEMIA INSPIRACJI makro 300, Cena 4,89 15,00 7,99 z 36,902 14,43 z 29,99 2 13,29 z 19,462 20,00 z Alety pochodne, nasiera dezama i produkty pechene Food Cost 6,24 62.40 z ok. 25% Wartość 1,96 z 2,252 0,16 0,37 2 034 2 0,30 027 zh 0,192 0,60 2 Maslo ekstra Cena obiadu 25 2 250 -cena netto Koperek MakroChef makro TWÓJ SUKSES TO NASZ BIZNES

Inne gazetki Makro

Najnowsze gazetki