SPE
MARATON
MARCH WŁASNYCK
makro
KREM Z DYNI
I BIAŁEJ CZEKOLADY
PALONA BIAŁA CZEKOLADA I KONFITURA
Z DYNI I MORELI
PRZEPIS
1. Dynię zalewamy 150 ml śmietanki i gotujemy przez około 15
minut, po czym blendujemy do uzyskania aksamitnego puree
2. 2.70ml wody 170g cukru przygotowujemy syrop cukrowy
i odstawiamy do wystudzenia.
3. Zártka i połowę puree dyniowego dodajemy do wystudzonego
syropu i emulgujemy.
4. Zagotowujemy 100 ml śmietank. Potem temperujemy z masą
z żółtek, syropu i puree i ponownie podgrzewamy do 82 st C
mieszając od czasu do czasu.
5. Do miski wrzucamy 100g blatej czekolady i wlewamy
powstałą masę dyniową, dodajemy żelatynę i całość
mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia, po czym ocktadamy
do lodówki
6. 250g cukru, makli masta robimy kruszonkę i pieczemy ją na
blaszce do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C
przez okoto 10 min.
7. Pozostałą część białej czekolady pieczemy przez około
10 min. po czym rozdrabniamy widelcem przyspieszając
adparowanie wilgoci i dodajemy do wcześniej przygotowanej
kruszonki Całość mieszamy
8. Pestki dyni smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną masta,
az zmienią kolor Następnie dodajemy do kruszonki.
9. Morele przekładamy do rondelka, dodajemy pozostały
cukler, pozostałe puree z dyni i zagotowujemy do uzyskania
konsystencji konfitury.
10. Krem z dyni serwujemy na kruszonce z konfiturą z morell
i prażonymi pestkami dyni.
DYNIA
Dynia Kostka MakroChef
Składnik
Śmietanka UHT 30% MakroChef
SKŁADNIKI
Masto Ekstra ARD
Winogron
Mia Marche
Rodzynki sultańskie Marchet
Postal dyni Marehe
Śmietanka 30% MakerChef
Kapary w Zalewis MakroChef
Kapary w Zalewie MakreChef
Kapary w Zalewis MakroChef
Przyprawy
sól, pieprz czarny mtotkowany)
WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY
Ilość poreji
1 porcja nette
10 per nette
Morele suszone
Ilość
-0,10 kg
0,01kg
0.25 kg
0,05 k
Morela Suszona ARD
0,30 kg
0,38 kg
0,06 kg
0,01kg
0,06 kg
0.02 kg
3%
Ilość
0,90 kg
9,00 kg
AKADEMIA
INSPIRACJI
makro
g
Cena
8,99 zł
29,99 zl
13,29 zł
17,45
7,49 zł
11,90
1,45 zł
18.10 zl
33 99 zł
16.99 zł
20,00 zł
Food
Cast
11,30 zł
113,00 zl
Food Cost
Alergeny: Za zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Miska i produkty pocheche
Nasiona produkty pochodne
-cena nette
Wartość
1,62 zł
0,30
3,32 t
0,87
0,76 zł
2,14 zł
0,07 z
0182
1,70 zł
0,34 zł
0,60 zł
ok. 32%
Cena
obiadu
35 zt
350 zł
Czekolada
biala
Czekolada Blata ARO
makro
TWIJ SURCES TO MASZ BIZNES