Gazetka Makro Kwiecień 2023 - GAZETKA NIEAKTUALNA *

* Obowiązuje we wszystkich sklepach Makro

Produkty w tej gazetce

 
SPEE MARATON MAREK WLASNYCH makro KURCZAK KUKURYDZIANY BURAK PIECZONY I GRZYBY PRZEPIS 1. Buraki zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp.180C. Pieczemy przez okoto godzinę do miękkości 2. Upieczone buraki odstawiamy na bok zeby wystygły. Następnie wyjmujemy je z folii, obieramy ze skóry i drobno siekamy na desce. Przekładamy do miski i doprawiamy solą i pieprzem. 3. Kalafior gotujemy w mleku, aż będzie miękki. Następnie odcedzamy i przekładamy do wysokiego pojemnika. Dodajemy podgrzaną śmietankę, doprawiamy i blendujemy na gładkie puree i odstawiamy na bok. 4. Grzyby shimeji oczyszczamy, zagotowujemy w soku jabłkowym z dodatkiem octu przez około 3 minuty i odstawiamy. 5. Grzyby shiitake karmelizujemy na rozgrzanej patelni w sosie sojowym i cukrze trzcinowym z dodatkiem listków tymianku przez około 3 minuty. Gotowe odstawiamy na bok imarynujemy przez około 30minut. 6. Filet z kurczaka kukurydzianego z kostką oczyszczamy, następnie smażymy na rozgrzanej patelni 2 master na wolnym ogniu przez około 13 minut. Pod koniec smażenia dodajemy czosnek pokrojony na plasterki i skrapiamy kurczaka oliwą truflowa 7. Upieczony filet kroimy na desce na pół wzdłuż fileta. Przekładamy na talerz i podajemy z puree z kalafiora, pleczonym buraklem, marynowanymi grzybami shimeji, karmelizowanymi grzybami shil-take oraz szczawikiem krwistym Grzyby Shll-take MakroChef TOMASER www SKŁADNIKI Tymianek cięty MakroChef Składnik Flet kurczak kukurydziany Burak MakroChef Czosnek MakroChar Grzyby Shi-take Makrochet Kalafior Marche Śmistanka 30% MakreChe Maste ARD Szczawik MakeChef Tymianak ciety Makh Oliwa truflowa Grzyby Shimeji brązow Ses sojowy MatroChef Sejaky ARD Cest winny blaty Marche Micke 3,2% WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY Przyprawy (sól pieprz, cukier tracowy Ilość porcji 1 porcja netto 10 porcjinette Ilość 0,18 kg 0,05 kg 0,01 kg 0,05 kg 0,06 kg 0,01kg 0,03 kg 0,01kg Ocet winny biały MakroChef 0,00 kg 0,01 kg 0,02 k 0,01 kg 0,05 kg 0,041 0,011 3% AKADEMIA INSPIRACJI makro Cena 19.99 21 189 21 200 g 31,98 21 59.95 21 10,06 z 13.29 21 16.95 49,90 z 74.95 z 67.96 21 39.93 zl 7,992 2,7121 9,442 2,792 20,00 21 Wartość ok. 29% 3.60 zł 009 zł 0,32 2 3,00 zł 0,60 zł 0132 Bosé Food Cost Cena obiadu 0,55 kg 11,622 40 zł 5,51 kg 116,201 0,5121 0502 0,072 068l 08021 Food Cost Alergyzjące gluten, orsakalemne, arachidowe produkty pochodne, ja produkty peche, lekeprodukty pochodne 0.08 zl 0,14 zł 0,47 zł 0,03 21 060 21 Maslo ekstra 400 zł *-cena netto Masto ARO makro TWÓJ FUNGES TO NASZ BIZNES

Inne gazetki Makro

Najnowsze gazetki