SPEE
MARATON
MAREK WLASNYCH
makro
KURCZAK
KUKURYDZIANY
BURAK PIECZONY I GRZYBY
PRZEPIS
1. Buraki zawijamy w folię aluminiową i wkładamy
do nagrzanego piekarnika do temp.180C. Pieczemy przez
okoto godzinę do miękkości
2. Upieczone buraki odstawiamy na bok zeby wystygły.
Następnie wyjmujemy je z folii, obieramy ze skóry i drobno
siekamy na desce. Przekładamy do miski i doprawiamy solą
i pieprzem.
3. Kalafior gotujemy w mleku, aż będzie miękki. Następnie
odcedzamy i przekładamy do wysokiego pojemnika. Dodajemy
podgrzaną śmietankę, doprawiamy i blendujemy na gładkie
puree i odstawiamy na bok.
4. Grzyby shimeji oczyszczamy, zagotowujemy w soku
jabłkowym z dodatkiem octu przez około 3 minuty
i odstawiamy.
5. Grzyby shiitake karmelizujemy na rozgrzanej patelni
w sosie sojowym i cukrze trzcinowym z dodatkiem listków
tymianku przez około 3 minuty. Gotowe odstawiamy na bok
imarynujemy przez około 30minut.
6. Filet z kurczaka kukurydzianego z kostką oczyszczamy,
następnie smażymy na rozgrzanej patelni 2 master na
wolnym ogniu przez około 13 minut. Pod koniec smażenia
dodajemy czosnek pokrojony na plasterki i skrapiamy
kurczaka oliwą truflowa
7. Upieczony filet kroimy na desce na pół wzdłuż fileta.
Przekładamy na talerz i podajemy z puree z kalafiora,
pleczonym buraklem, marynowanymi grzybami shimeji,
karmelizowanymi grzybami shil-take oraz szczawikiem
krwistym
Grzyby Shll-take MakroChef
TOMASER
www
SKŁADNIKI
Tymianek cięty MakroChef
Składnik
Flet kurczak kukurydziany
Burak MakroChef
Czosnek MakroChar
Grzyby Shi-take Makrochet
Kalafior Marche
Śmistanka 30% MakreChe
Maste ARD
Szczawik MakeChef
Tymianak ciety Makh
Oliwa truflowa
Grzyby Shimeji brązow
Ses sojowy MatroChef
Sejaky ARD
Cest winny blaty Marche
Micke 3,2%
WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY
Przyprawy
(sól pieprz, cukier tracowy
Ilość porcji
1 porcja netto
10 porcjinette
Ilość
0,18 kg
0,05 kg
0,01 kg
0,05 kg
0,06 kg
0,01kg
0,03 kg
0,01kg
Ocet winny biały MakroChef
0,00 kg
0,01 kg
0,02 k
0,01 kg
0,05 kg
0,041
0,011
3%
AKADEMIA
INSPIRACJI
makro
Cena
19.99 21
189 21
200 g
31,98 21
59.95 21
10,06 z
13.29 21
16.95
49,90 z
74.95 z
67.96 21
39.93 zl
7,992
2,7121
9,442
2,792
20,00 21
Wartość
ok. 29%
3.60 zł
009 zł
0,32 2
3,00 zł
0,60 zł
0132
Bosé Food Cost Cena obiadu
0,55 kg
11,622
40 zł
5,51 kg
116,201
0,5121
0502
0,072
068l
08021
Food Cost
Alergyzjące gluten, orsakalemne, arachidowe produkty pochodne, ja
produkty peche, lekeprodukty pochodne
0.08 zl
0,14 zł
0,47 zł
0,03 21
060 21
Maslo
ekstra
400 zł
*-cena netto
Masto ARO
makro
TWÓJ FUNGES TO NASZ BIZNES