BOPBE
MARATON
MARCH WŁASNYCck
makro
SORBET
Z SELERA
I CZARNEJ PORZECZKI, KRUSZONKA DYNIOWA
PRZEPIS
1. Seler myjemy, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy
de piekarnika nagrzanego do temp. 170C i pieczemy przez
akoto 1 godzinę do momentu aż całkowicie zmięknie.
2. Upieczony seler odwijamy z falili obieramy ze skóry.
Przekładamy do wysokiego pojemnika i blendujemy na gładką
mase.
3. Czarną porzeczkę blendujemy w wysokim pojemniku na
gładką masę. Dodajemy glukozę i wcześniej przygotowany
seler. Catość jeszcze raz dokładnie blendujemy, przekadamy
do miski i wkładamy do zamrażarki na około 8 godzin.
Zamrozony sorbet blendujemy przed samym podaniem
4. Mąkę, cukier trzcinowy oraz masto o luźnej konsystencji
przektadamy do misk. Całość mieszamy rózgą, a następnie
powstałą kruszonkę przekładamy na blaszkę wyłożoną
papierem do pieczenia I wkładamy do piekarnika nagrzanego
do temp. około 180C i pleczemy przez około 10 minut.
Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia.
5. Łuskane pestki dyni siekamy i prażymy na suchej rozgrzanej
patelni przez około 5 minut
6. Czerwoną porzeczkę karmelizujemy z cukrem trzcinowym
na matej patelni przez około 4 minuty i odstawiamy na bok
7. Ser mascarpone przekładamy do miski i mieszamy z syropem
miętowym do uzyskania jednolitej konsystencji.
8. Pestki dynii kruszonkę wsypujemy na dno talerza, następnie
uktadamy sorbet z porzeczki, krem z sera mascarpone
i dekorujemy jeżyną, czerwoną porzeczką oraz mikro ziatami.
Syrop miętowy Riloba
ME
TOY
SKŁADNIKI
Cukier trzcinowy MakroChef
Składnik
Seler
Forzeczka czama Marecha
Glukoza
Pestki dyni Makrecher
Marlo ARD
Maka 1500
Cukter trzcinowy Makrecho
Jeżyna
Porzeczka czerwona HakreChe
Szczawik zajęczy
Syrep misley Riebs
Ser mascarpone
Przyprawy
WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY
Ilość poreji
1 porganette
10 percinetto
PESTA
DI
Ilość
0,05 kg
0,06 kg
0.08 kg
0.02 kp
Pestki dyni MakroChef
0,03 kg
0.03 kg
0,14 k
0,02 kg
0.03 kg
0,00 kg
0,00 kg
0,00 kg
3%
Ilość
0.47 kg
4.65 kg
AKADEMIA
INSPIRACJI
makro
200
Cena
3,79 zł
6,49 zł
1,89 zł
29,99 zł
32,31 zł
150 t
10722
63,922
6,99 z
366,33 zł
23,922
22,99 zł
0.00 zł
Wartość
0.19 zł
0 39 zł
0.15
0,60 zł
0,97 2
0.05 zt
150 zł
ok. 31%
Food Cast
Alarga zbora zawierające gktan orzeczki ziemne, arachides produkty pochodne mleko
produkty pochodne orzechy m.in. migdaty orzechy laskowe orzechy wisake recity
ekseler predukty pod
-cena netto
1281
0,21 zł
0,73 zł
0.05
Cena
obiadu
Food Cast
6,242
61,40 zł 200 zł
201
art
0,02 zł
0,00 zł
Maslo
ekstra
Masto ARO
makro
TWEJ SURCES TO MASZ BIZNES