BOPBE
MARATON
MARCH WŁASNYCH
makro
PLACKI
Z CUKINII
Z ŁOSOSIEM WĘDZONYMI KWAŚNĄ ŚMIETANA
PRZEPIS
1. Cukinię myjemy pod bieżącą, zimną wodą. Odcinamy
oba końce, nie obieramy ze skórki.
2. Umytą cukinie ścieramy na tarce na średnich oczkach.
Delikatnie sollmy, mieszamy i odstawiamy na 20 min.
po czym odciskamy z niej nadmiar wody
3. Do miski z cukinią wbijamy jajko. Czosnek obieramy
i przepuszczamy przez praskę, następnie dodajemy
do cukinil.
4. Szczypiorek siekamy i dodajemy do masy
5.
Następnie dodajemy mąkę i wszystko mieszamy
do uzyskania jednolitej konsystencji
6. Na rozgrzaną patelnie wlewamy olej tyżką
odmierzamy porcję kazdego placka.
7.
Porcję kładziemy na rozgrzanym oleju i smażymy
do zarumienienia z obu stron.
8. Po usmażeniu przekładamy na ręcznik papierowy,
aby odsączyć tłuszcz.
9 Danie podajemy z łososiem oraz z kwaśną śmietaną.
Cukinia zielona
U
Leseś brzuszki wedz.
SKŁADNIKI
Składnik
Cukinia zielona
Łosoś brzuszki wędz
ARO smetana 18%
ARO Jaja
AROjrzepakowy
ARO maka uniwersalna
MC szczypiorek
Cosmok
Przyprawy (sil, pieprz
WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY
Ilość porcji
1 perjanette
10 percette
Food Cost
Smietane
hissar
ARO śmietana 18%
Ilość
0,20 kg
0,30 kg
0,01kg
0,01kg
0101
005
0,01kg
0,01kg
3%
Ilość
0,30 kg
3,00 kg
AKADEMIA
INSPIRACJI
makro
Cena
3,31 zł
25,39 zł
6,492
449 zł
4,51 zł
1,49 zł
3,39 zł
15,39 zł
10,00 z
Food
Cast
5,72 zł
57,20 zł
ok. 34%
Wartość
1,90 z
2,60 zł
0,06 z
0,04
0,45 zł
0,07
0,04 zt
016 zł
0,30 zł
Cana
obiadu
17,00 zł
170,00 zł
*-cena netts
ARD maka uniwersalna
makro
TMJ SURCES TO MASZ BIZNES