BOPGE
MARATON
MAREK WLASNYCH
makro
GULASZ
Z SOCZEWICY
Z POMARAŃCZA
PRZEPIS
1. Czerwoną soczewicę płuczemy w zimnej wodzie,
odcedzamy i odstawiamy na bok. Do garnka wlewamy
dwa razy tyle wody, co soczewicy. Dodajemy sól
i zagotowujemy. Soczewicę wrzucamy do wrzącej
wody i gotujemy do momentu, az będzie al dente.
2. Ziemniaki oczyszczamy i kroimy w kostkę ok. 1,5 cm
na 15 cm i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Ugotowane ziemniaki odcedzamy i odstawiamy na bok
3. Pomarańczę obieramy, filetujemy i odstawiamy na bok
4. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy przyprawy
imieszamy.
5. Cebulę kroimy w półplasterki, czosnek siekamy
i podsmażamy przez ok. 2 min.
6.
Następnie dodajemy odmrożony mix papryk
ismażymy przez ok. 3 min. Dodajemy ugotowane
ziemniaki i soczewicę. Całość doprawiamy sosem
sojowym i zalewamy niewielką ilością wody, następnie
dusimy przez ok 5 min.
7. Do gotowego gorącego dania dodajemy liście szpinaku
i pomarańczę, a następnie podajemy z posiekaną
natką pietruszki
Mak
ARO soczewica 5 kg czerwona
SKŁADNIKI
Cebula ultra bag
Składnik
ARD soczewica 5kg czerwon
Cebula ultra bag
Czosnek
WYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY
HC ziemniak czerwony 5 kg
HC papryka pask mix 2.5 kp
MC1jwy
HC pomarna sok Valencia k
ARO olej rzepakowy
Pietruszka natka
MC szpinak baby 500 g
Przyprawy (sól, pieprz mielony
papryka wędzona, kurkuma
majeranek
Ilość pareji
1 porcja netto
10 percinetto
Food Cost
MC pomarna sok Valencia 5 kg
Ilość
0,10 kg
0,05
0,01kg
0,05 kg
0,15 kg
0,011
0,20 kg
0,021
0,01
0,02 kg
3%
Ilość
0,62 kg
6,20 kg
AKADEMIA
INSPIRACJI
makro
Cena
5,60
7,4321
15,99 zł
3,20
6,80 z
5,99
7,60 z
4,512
39,98 21
21,98 से
26,00
Food
Cost
5.31 +
53,10 z
ok. 31%
A
Wartość
0,56 zt
0,12
0,16 zł
0,16
1,02 zł
Usef
152 z
0,09 at
0,40 zł
0:44
0,78 zł
Cena
obiadu
1700zł
170,00 zł
cena netto
MC ziemniak czerwony 5 kg
makro
TWÓJ FUNGES TO NASZ BIZNES