Sałatka
ze świeżego szpinaku
z grillowanym wędzonym łososiem,
fetą i sosem żurawinowym
SKŁADNIKI:
- 100 g wędzonego
łososia
- 100 g sera feta
SOS ŻURAWINOWY:
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 3 łyżki suszonej
żurawiny
- świeży ogórek
- 3 łyżki miodu
- 60 g szpinaku baby
- 3 łyżki octu
- 60 g rukoli
- pestki dyni
lipowego
jabłkowego
- sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Żurawinę zalać 100 ml ciepłej i przegotowanej
wody. Pozostawić, by owoce mogły napęcznieć.
Wychłodzoną żurawinę odsączyć z nadmiaru wody
(wody nie wylewać, gdyż może nam się przydać
przy tworzeniu dressingu), dodać ocet, miód i oliwę, całość zblendować. Doprawić do smaku.
Szpinak i rukolę umyć, osuszyć i przełożyć na
13
półmisek. Fetę rozkruszyć. Ogórka obrać ze skórki
MLEKO 3,9%
BIO 1 L
21397252
99
ŁOSOŚ NORWESKI
BIO 100 G
1 szt.
z VAT 14.69 51159333
4
i pokroić w cienkie plastry. Plastry wędzonego ło-
sosia grillować na suchej patelni. Ciepłego łososia
39
ułożyć na półmisku i delikatnie polać dressingiem
żurawinowym. Pestki dyni przyrumienić na suchej
1 szt.
z VAT 4.61
patelni i posypać nimi sałatkę.
MASŁO EKSTRA BIO
200 G
61565305
KEFIR
EKOLOGICZNY
1,5% 375 G
49390081
159
639
1 szt.
z VAT 6.71
1 szt.
z VAT 1.67
NAPÓJ OWSIANO-MIGDAŁOWY EKO 1 L
26307447
7
59
4
1 szt.
z VAT 7.97
NAPÓJ RYŻOWY
UHT BIO 1 L
35569813
KREWETKI BIO
320 G
• różne rodzaje
52356672
7 34
29
1 szt.
z VAT 7.66
99
1 szt.
z VAT 43.04
SEREK BIO 140 G
• różne smaki
23379993
KOSTKA ROSOŁOWA
60/66 G
• wybrane rodzaje
35457118
3
49
1 szt.
z VAT 3.66
JAJA Z CHOWU
EKOLOGICZNEGO
• sprzedaż po 10 szt.
67451724
189
1 szt.
z VAT 1.99
0
99
1 szt.
z VAT 1.04