Sałatka z awokado
i wędzonym halibutem
SKŁADNIKI:
- opakowanie rukoli (80 g)
- 1-2 dojrzałe awokado
- 200 g wędzonego halibuta
- 1 szalotka lub 2 dymki
- 1/2 szklanki czarnych oliwek
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 łyżka miodu
- ocet z granatu (opcjonalnie, do smaku)
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sok z 1 cytryny
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
1. Oliwę, miód i sok z cytryny mieszamy w na-
czyniu, by powstał dressing. Jego konsystencja
wzmocni się po dodaniu octu z granatu (ok. 1 łyżki), który doskonale emulguje oliwę.
AWOKADO
READY TO EAT 1 SZT.
• kraje pochodzenia:
Izrael, RPA, Peru
26242768
2. Rukolę oraz delikatne młode listki natki pie-
truszki, wraz z łodyżkami, układamy na półmisku.
Awokado kroimy na pół, wydrążamy środek, najle-
3
899
99
piej w całości, a następnie kroimy na plasterki.
Podobnie kroimy w plasterki szalotkę (lub siekamy
1 szt.
z VAT4.19
dymkę), a oliwki w połówki. Całość delikatnie mieszamy na półmisku, następnie układamy kawałki
SALICORNIA 150 G
34634808
ryby. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem i polewamy dressingiem.
1 szt.
z VAT9.44
CZOSNEK
NIEDŹWIEDZI
KISZONY 430 G
27970862
9
35
1 szt.
z VAT9.82
KARCZOCHY
SERCA
MARYNOWANE
327 ML
40282634
4
1 szt.
z VAT1.31
4
3
99
1 szt.
z VAT5.24
HERBATA ZIELONA
DILMAH 20 KOPERT
32238941
PASSATA
GROSZKOWA
700 G
17373085
4
99
HERBATA
ZIOŁOWA
POKRZYWA
20 TOREBEK
53978326
125
GROSZEK
KONSERWOWY
BIO 370 ML
40576464
59
1 szt.
z VAT5.24
699
1 szt.
z VAT8.60
FASOLKA SZPARAGOWA
ZIELONA 450 G
27401207
1 szt.
z VAT3.77
JARMUŻ MYTY
150 G
86890613
4 3
69
1 szt.
z VAT4.93
49
1 szt.
z VAT3.67