PRZYGOTOWANIE:
1. Bataty lub dynię dokładnie myjemy, wycieramy i przekrajamy
wzdłuż (bataty na dwie części,
a dynię, po usunięciu pestek, na 4
do 6 części). Wykładamy na blaszkę
wyłożoną papierem, lekko soli-
my i pieczemy przez ok. 40 min
w 200°C.
2. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie: ser rozkruszamy,
dodajemy do niego drobno pokro-
jone pomidory suszone, delikatnie
podsmażone, pokrojone w kawałki
plasterki boczku i smażone pla-
sterki pieczarek oraz posiekaną
rukolę (lub szpinak).
3. Gdy warzywa się upieką, łyżką
wydrążamy środek, zostawiając
przy ściankach po 0,5 cm. Rozgniatamy go lekko widelcem i mieszamy z przygotowanym nadzieniem.
Przyprawiamy ulubionymi ziołami
oraz chili, solą i pieprzem, ponownie nakładamy do wydrążonych
łódek. Zapiekamy w piekarniku
jeszcze ok. 10-15 min z zapiekaniem od góry.
4. Danie podajemy z przygotowanym
sosem: jogurt mieszamy z drobno
posiekaną kolendrą, rozgniecionym
DŻEMOLADA
Z POMARAŃCZY
200 G
47523071
ząbkiem czosnku, solą, pieprzem
i sokiem z cytryny.
199
5. Danie podajemy z sezonowymi
surówkami lub sałatą vinaigrette.
1 szt.
z VAT2.09
MANDARYNKI
W LEKKIM
SYROPIE 312 G
10486702
349
1 szt.
z VAT3.66
SOK Z MANDARYNEK
ANDROS 1,5 L
52017472
SOK
POMARAŃCZOWY
FORTUNA 1 L
69478998
SOKI I NEKTARY
HORTEX 300 ML
• różne smaki
88871595
SOKI VITAMINKA
300 ML
• różne smaki
56512312
MORELE
SUSZONE 200 G
57096653
13 3 1 1 13
99
1 szt.
z VAT14.69
09
1 szt.
z VAT3.24
39
1 szt.
z VAT1.46
15
1 szt.
z VAT1.21
50
1 szt.
z VAT14.18
DŻEM 100%
OWOCÓW 235 G
• wybrane rodzaje
43871144
559
1 szt.
z VAT5.87
SUPERMIX
ODPORNOŚĆ 150 G
36165165
2299
1 szt.
z VAT24.83
7