Krem z białych warzyw
ze skokami z królika
Składniki na 4 porcje:
Seler korzeń – 1 sztuka
Pietruszka korzeń – 2 sztuki
Seler nać – 2 łodygi
Koper włoski – 1/4 bulwy
Cebula – 1 sztuka
Czosnek – 3 ząbki
Tymianek – 4 gałązki
Udo z królika– 3 sztuki
Śmietana 30% – 1/2 szklanki
Jajko – 2 sztuki
Mąka – do panierowania
Bułka tarta – do panierowania
Przyprawy (sól, pieprz) – do smaku
Sposób przygotowania:
1. Udko z królika gotować do miękkości w wodzie. Następnie wyjąć
i mięso oddzielić od kości. Do wywaru dodać wszystkie warzywa
pokrojone w kostkę i gotować całość około 30 minut.
2. Mięso z udka zwinąć w roladkę na folii spożywczej i wstawić do zamrażarki
na 30 minut. Gdy mięso się zwiąże, kroimy na cylindry, a następnie
panierujemy i smażymy na głębokim tłuszczu w 170 oC przez 4 minuty.
3. Do zupy dodać śmietankę i całość zmiksować na krem. Doprawić do smaku.
4. Krokiet podawać na osobnym talerzyku.
mgr inż . Ane ta Łań
cuchowska
die tetyk
PIETRUSZKA KORZEŃ
Jeżeli chcesz wzbogacić
swoją dietę o solidną porcję
przeciwutleniaczy, opóźniających
procesy starzenia się organizmu,
to surówka z korzenia pietruszki
będzie świetnym wyborem.
Korzeń pietruszki to również
źródło witaminy C, która może
wpływać na skrócenie trwania
infekcji oraz witaminy A,
wzmacniającej wzrok.
PIETRUSZKA
• kraj pochodzenia:
Polska
83580076
299
1 kg
z VAT 3
.23
UDO KRÓLICZE
3699
56441256
BENUS
BUŁKA TARTA 400 G
1 kg
z VAT 3
8.84
2
Legenda
13382239
1
NFC
Świeże
Mrożone
Przygotowane
na miejscu
Przygotowane
na miejscu
Sok nie
z koncentratu
69
1 szt.
z VAT 1
.77
TYMIANEK
DONICZKA 1 SZT.
• kraj pochodzenia:
Polska
42347922
3
99
1 szt.
z VAT 4
.19
JAJA Z CHOWU
EKOLOGICZNEGO
• sprzedaż po 10 szt.
62965330
0
99
1 szt.
z VAT 1
.04