;;IIOIRHQIRY
'^][MIW^þI#
Woda po fasoli z puszki ma właściwości
odżywcze zbliżone do kurzego białka.
Jest to idealny zamiennik dla tych, którzy
są na diecie wegańskiej.
Czas
przygotowania
Ilość
porcji
Poziom
trudności
60 minut
4
średni
1IOW]OEàWOEYG^XE
7OÞEHRMOM
4 tortille wrapy SPAR · 1 cebula · 500 g mielonego mięsa
wołowego SPAR · 2 łyżki ostrej papryki mielonej SPAR
· 1/2 butelki passaty pomidorowej SPAR · 1/2 puszki
czerwonej fasoli SPAR · 1/2 puszki kukurydzy SPAR
· 5 suszonych pomidorów SPAR · 300 g tartego,
żółtego sera cheddar · świeża, posiekana kolendra
· 3 łyżki oleju roślinnego
4V^]KSXS[ERMI
1.
2.
Tylko w
899
MIĘSO MIELONE
WOŁOWE
SPAR
OP. / 500 G
1 KG / 17,98 ZŁ
Tylko w
2
29
FASOLA CZERWONA
KONSERWOWA
SPAR
OP. / 400 G/220 G
1 KG / 10,41 ZŁ
Tylko w
399
TORTILLA WRAPS
SPAR
OP. / 320 G
1 KG / 12,47 ZŁ
Tylko w
3
69
PASSATA PRZECIER
POMIDOROWY
SPAR
OP. / 680 G
1 KG / 5,43 ZŁ
3.
4.
Na patelni rozgrzać olej izeszklić pokrojoną
wkostkę cebulę. Dodać mięso mielone, przyprawić
je solą, pieprzem, papryką i całość podsmażyć.
Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu przez
15 minut.
Do mięsa na patelni dodać passatę pomidorową,
odcedzoną fasolkę ikukurydzę oraz pokrojone
suszone pomidory. Wymieszać idusić wszystko
przez ok. 5 minut na małym ogniu, po czym dodać
kolendrę.
Przygotowany farsz wyłożyć na tortille, posypać
niewielką ilością sera i zwinąć placki w rulony.
Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym,
posypując ich wierzch resztą sera.
Zapiec wszystkie tortille w piekarniku nagrzanym
do 180°C przez około 20 minut.