ìRMEHERMI
Czas
przygotowania
Ilość
porcji
Poziom
trudności
30 minut
8
łatwy
4YW^]WXI4ERGEOIW
SFPERIS[SGS[]QWSWIQ
7OÞEHRMOM
2 szklanki mąki pszennej SPAR · 2 duże jajka · 1,5 szklanki
mleka · 3 łyżeczki proszku do pieczenia · 3 łyżki cukru
· 2 łyżki rozpuszczonego masła · olej do smażenia
'^][MIW^þI#
Wystarczy dodać do ciasta 2 łyżki
wody gazowanej, aby pancakes były
jeszcze bardziej puszyste!
Sos: 6 suszonych daktyli SPAR · 6 łyżek dżemu
malinowego SPAR · garść wiórków kokosowych SPAR
· 200 g mrożonych truskawek SPAR
4V^]KSXS[ERMI
1.
Tylko w
4
69
WIÓRKI KOKOSOWE
SPAR
OP. / 200 G
1 KG / 23,45 ZŁ
Tylko w
329
DŻEM MALINOWY
O OBNIŻONEJ
ZAWARTOŚCI CUKRU
SPAR
OP. / 260 G
1 KG / 12,65 ZŁ
2.
Tylko w
6
49
3.
Jajka lekko roztrzepać wmisce, dodać mleko,
masło iwszystko ze sobą wymieszać. Następnie do
mieszanki przesiać mąkę pszenną, dodać proszek
do pieczenia icukier. Wymieszać wszystko rózgą
kuchenną do połączenia się składników tak, aby
powstało gładkie, jednolite ciasto.
Rozgrzać na patelni olej ismażyć zobu stron na
złotawy kolor. Należy pamiętać oodwracaniu
pancakes na drugą stronę, kiedy na powierzchni
zaczną pojawiać się pęcherzyki.
Aby szybko przygotować sos, należy zblendować
wszystkie składniki, aż uzyskają konsystencję
sosu. Na koniec polać nim pancakes i można się
cieszyć pysznym śniadaniem.
DAKTYLE SUSZONE
BEZ PESTEK
SPAR
OP. / 250 G
1 KG / 25,96 ZŁ
Tylko w
499
TRUSKAWKI
BEZ SZYPUŁEK
SPAR
OP. / 450 G
1 KG / 11,09 ZŁ
Tylko w
179
MĄKA
SPAR
WYBRANE RODZAJE
OP. / 1 KG
1 KG / 1,79 ZŁ