279,90 zł
Idealnie
199,00 zł
dopasowani
Ultra Pro Brytfanka 1,8 l
21S101
Do chleba,
pasztetów, zup i ciast
Chleb Piwny
ź
ź
ź
ź
ź
ź
600g mąki pszennej
Ok. 100-150g ulubionych pestek (dyni,
słonecznika, nasion sezamu) + kilka do
posypania chleba
500 ml jasnego piwa
2 łyżeczki soli
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka wody
1. Nastawiamy piekarnik na 200°C, opiekanie
z góry i dołu, bez funkcji grilla i termoobiegu.
2. Do miski Maximilian 4,5 l wsypujemy mąkę,
proszek do pieczenia, sól i pestki. Mieszamy
suche składniki Neo Silikonową Łyżką.
3. Do suchych składników wlewamy 500 ml
jasnego piwa. Mieszamy Neo Silikonową
Łyżką aż do połączenia składników (około
2-3 minuty).
4. Przelewamy powstałą masę do Ultra Pro
Brytfanki.
5. Wierzch ciasta polewamy wodą
i posypujemy pozostałymi pestkami.
6. Wstawiamy do piekarnika na około
45 minut.
7. Po upieczeniu czekamy min przed
wyjęciem chleba z formy.
49,90 zł
29,90 zł
Ściereczka
do czyszczenia
21S102